Yurt-Kur Öğrenci Alım şartları neler? Kimler yurt başvurusunda bulunabilir?

Üniversite kayıtlarını yaptıran öğrencilerden il dışında okuyacaklar konaklama için yurt arayışına giriştiler. KYK Yurtkur öğrenci alım şartları tutanlar devlet yurtlarında kalabilirler. Peki bu şartlar neler? Gelin inceleyelim.

Yurt-Kur Öğrenci Alım şartları neler? Kimler yurt başvurusunda bulunabilir?

Yurtkur Öğrenci Alım Şartları Neler?

Üniversite kayıtlarının yapılması ile birlikte yurt başvuruları süreci de başlamış oldu. Özellikle üniversitelerin kendi bünyelerinde bulunan devlet yurtlarına oldukça yoğun bir talep söz konusu. Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun sağladığı yurt olanakları pek çok öğrenci için cazip bir barınma olanağı oluyor. Ancak Yurtkur’un yurdunda öğrenci olarak kalabilmek için de belli başlı şartları taşımak gerekiyor.

Yurtkur’un Öğrenci Alma Şartları Nelerdir?

Yurtkur öğrenci alım şartları olarak aşağıda belirtilen şartları taşıyan öğrenciler kredi ve yurtlar kurumu müdürlüğüne yurt başvurusu yapma imkanına sahip oluyorlar.

-  Ailesi üniversitenin bulunduğu şehrin dışında bir başka şehir ya da bölgede yaşayan öğrenciler

-  Sabıka kaydı bulunmayan öğrenciler (taksirli suçlar hariç)

- Türkiye’ye eğitim ve öğretim görmek amacı ile gelen Türk Cumhuriyetleri ve Türk Cumhuriyetleri toplulukları bünyesinde yer alan öğrenciler

-  Türkiye ile kültür anlaşması olan yabancı ülke öğrencileri

-  Yurtkur kurum ve kuruluşlarından daha önceki bir zamanda yurttan çıkarma cezası almamış olan öğrenciler

-  Türkiye’de ikamet etme tezkeresi olan yabancı uyruklu öğrenciler

Bu şartları taşıyan öğrenciler Yurtkur başvuru formunu doldurarak Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun internet sitesi üzerinden yurt başvurularını yapabilirler. Kurum tarafından yapılan değerlendirme sonucu başvuru yapmış öğrenciler maddi durum olanakları ve barınma ihtiyaçları da göz önünde bulundurularak bir öncelik sırasına göre yurtlarda kalma imkanına sahip olurlar.

Yurt Kaydı İçin Gereken Belgeler Nelerdir?

Yurt başvurusu kabul edilen öğrenciler yurt kayıtlarını yaptırmak için aşağıdaki belgeleri kalacakları yurda teslim ederek kesin kayıtlarını yaptırabilirler.

  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • İkametgah belgesi
  • Öğrenci durum belgesi
  • Son 6 ay içinde çekilmiş olan 12 adet vesikalık fotoğraf
  • Adli sicil kaydı (sabıka kaydı)

Öğrenciler bu belgeler ile birlikte sorunsuz bir şekilde kyk yurt başvuru işlemleri yapabilirler.

 
kyk yurtkur öğrenci alım şartları yurt kaydı için gerekli belgeler neler kyk yurt başvuru işlemleri
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir. Telefon numarası olan yorumlar numaralar silindikten sonra onaylanır.
Kalan karakter sayısı : 500
Dikkat! Yapılan Her Yorum Kontrol Edildikten Sonra Yayınlanır.