Kayıt Dondurma Dilekçe Örneği
Yüksek eğitim programlarında ve üniversitede okuyan pek çok öğrenci, kayıt dondurmak için nasıl bir prosedür izleyeceklerini merak etmektedirler. Hepimizin bildiği üzere, eğitim kurumlarındaki işlemler bir devlet dairesinde işlemlerin yürüdüğü şekilde yürür. Bu nedenle, bir talebiniz için kuruma dilekçe yazmanız gerekmektedir. Kayıt dondurma talebinizi de kuruma kayıt dondurma dilekçesi ile sunmanız gereklidir.
Kayıt Dondurma Nedir?
newbahisKayıt dondurma, üniversite ya da yüksek öğretim kurumlarında okuyan öğrencilerin o dönem ya da yıl eğitim hayatlarına devam edemeyeceklerinden hareketle eğitim hayatlarına verdikleri arayı ifade eder. Kaydını donduran öğrencinin, o sene okula devam edemeyecek kadar önemli işlerinin olduğu eğitim kurumu tarafından varsayılmaktadır. Kaydını donduran öğrenciler, daha sonra okula başvurarak kayıt dondurma süresinin ardından tekrar kaydını dondurabilir ya da okul hayatına geri dönebilir.
Kayıt Dondurma Nasıl Yapılmaktadır?
Kayıt dondurma, kaydın dondurulacağı üniversite ya da yüksek öğretim kurumuna yazılan bir dilekçe ve bu dilekçenin sonunda kurumun kaydın dondurulmasına onay vermesi üzerine gerçekleştirilmektedir. Dolayısıyla, öğrencilerin kayıt dondurma işlemi için kuruma ulaşarak bu isteklerini iletmeleri ve kurumun bu isteğe verecekleri cevap önemlidir.
Kayıt Dondurma Dilekçesi Nasıl Yazılır?
Kayıt dondurma için yazılan dilekçede uyulması gereken kurallar ve kurulması gereken kalıp cümleler vardır. Dilekçe nasıl yazılır sorusuna cevap olarak sırayla şu şekilde kayıt dondurma işlemi gerçekleştirileceğini söyleyebiliriz:
1. Kaydın dondurulması istenen üniversitenin ya da kurum yazılarak kuruma hitap edilir. Bu hitapta tüm harfler büyük olacak şekilde yazılır.
2. Daha sonra eğitim öğretim yılı yazılarak, hangi yarıyıldan itibaren kaç yarıyıl süreyle kaydın dondurulması istendiği arz edilir.
3. Ad ve soy ad dilekçenin altına eklenir ve tarih atılarak, dilekçenin oluşturulduğu tarih belirtilir.
4. Öğrencinin imzası, öğrenci numarası, katıldığı program, telefon ve adres bilgileri de yine kayıt dondurma dilekçe belgesine eklenir.
5. Okulu dondurmak için gerekli sebep istenir, bu sebepler arasında askerlik, fakirlik, tutukluluk yer alabileceği gibi başka bir neden de belirtebilirsiniz.
6. Dilekçeye ek yapılacaksa referans ve ne ile ilgili oldukları yazılarak, dilekçe belgesinin arkasına ek belgeler eklenir.