Özel Kurumlara Burs İçin Dilekçe Örneği

Üniversitede okuyan öğrenciler eğitim ve diğer giderlerini karşılamak için burs aramaktadırlar. Burs veren kurumlara ulaştıklarında yazımızdaki dilekçeyi vermeleri burs başvurusu için yeterli olacaktır.

Özel Kurumlara Burs İçin Dilekçe Örneği

Üniversite öğrencileri, genel olarak bir gelire sahip değildir; birçoğu ailesinden gelen harçlıklarla hayatını idame ettirmek zorunda kalır. Üniversite öğrencileri için iş bulmakta bir o kadar zordur; çoğu firma yarı zamanlı çalışma işine sıcak bakmaz ve öğrencilerin dersleri yüzünden işi aksatmalarına göz yumamaz. Bu noktada öğrenciler için tek bir şans kalıyor; burs almak. Bu makalemizde sizlerle burs için dilekçe örneği paylaşarak, burs başvurusu nasıl yapılır sorusunun yanıtını arayacağız.

Elbette ilk olarak KYK’nın (Kredi Yurtlar Kurumu) sağladığı burs ve kredi imkanından söz edeceğiz. Üniversite yerleştirmelerinin açıklanmasıyla beraber KYK başvuruları da başlıyor. Hem kredi (geri ödemeli) hem de burs (geri ödemesiz) başvurusu yapabilen öğrenciler, maddi ve ailevi durumları göz önünde bulundurularak değerlendiriliyor. Yurt sayısının az olması ile yurt hakkı tanınan öğrenci sayısı da az oluyor.

Peki her isteyen bur alabilir mi? KYK burs için dilekçe örneği nasıl olmalı?

Öncelikle herkese burs çıkmadığını belirtmek isteriz. Fakat kredi, yani geri ödemeli olarak aylık harçlık almanız mümkün. Bu noktada KYK başvurunuz için, burs için dilekçe örneği gerekmiyor. Başvuruyu e-devletten rahatlıkla yapabilirsiniz. Tek yapmanız gereken başvurmak ve sonucu beklemek.

Özel Kurumlara Burs İçin Dilekçe Örneği

1xbet

Bur için dilekçe örneğini aşağıda sizler için kaleme alıyoruz. Bu noktada kurum hangisiyse başlıkları (altı çizili yerleri) değiştirmeniz yeterli olacaktır.

İstanbul Ticaret Odası Müdürlüğü’ne

İstanbul Üniversitesi 00000000 numaralı, İnşaat Mühendisliği Bölümü 1. Sınıf öğrencisiyim. Burs başvurusu adına doldurmuş olduğum bilgilerin gerçek olduğunu taahhüt ederim.

Kurumunuzun burs verdiği bireyler arasına katılabilmem adına, formu değerlendirmenizi ve tarafıma dönüş yapmanızı arz ederim.

                                                                                                                                             01.01.2018

                                                                                                                                                   İMZA

Burs Başvuru Formu:

Adı Soyadı: Ahmet Turan

Öğrenci No: 000000

Fakültesi: Mühendislik Fakültesi

Bölümü: İnşaat Mühendisliği

AİLENİN SOSYAL ve EKONOMİK DURUMU:

Baba:

                Hayatta: (x)        İşi: Esnaf              Aylık Net Geliri: 1.500 TL              Öğrenim Durumu: Lise

Anne:

                Hayatta: (x)        İşi: Çalışmıyor    Aylık Net Geliri: 1.500 TL              Öğrenim Durumu: Lise

Ailenin oturduğu ev: Kira (x)      Kendi evleri ( )

Ailedeki çocuk sayısı: 1 ( )            2-3 (x)                  3+ ( )

Burs için dilekçe örneği yukarıdaki gibi yeterli olacaktır. Tüm bilgilerin eksiksiz ve doğru doldurulması gerektiğini unutmayın.

 
burs almak için dilekçe örneği özel kurumlara burs başvurusu dilekçesi üniversite bursu almak için dilekçe örneği
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir. Telefon numarası olan yorumlar numaralar silindikten sonra onaylanır.
Kalan karakter sayısı : 500
Dikkat! Yapılan Her Yorum Kontrol Edildikten Sonra Yayınlanır.