Öğretmenlerin 2 yıla 1 kademe alma dilekçe örneği

Öğretmenlerin çalıştıkları şehirlere göre her çalıştıkları 2 yıl için 1 kademe alma hakları bulunmaktadır. Bunun için okulunuza dilekçe vermeniz gerekmektedir.

Öğretmenlerin 2 yıla 1 kademe alma dilekçe örneği

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı öğretmenlere çalıştıkarı kuruma ve şehire göre ve ilk atama durumlarına göre her 2 yıl için 1 kademe verilemektedir. 

Öğretmenlere İki yıla bir kademe uygulaması için gereken şartlar neler?

1-Devlet memuru olarak sürekli görevle atanmış olmak.

2-Atama ve yer değiştirme yönetmelikleri uyarınca (ilk atama, istek, eş durumu, sağlık ve benzeri nedenlerle görev yerine atanmış olsa da) zorunlu yer değiştirmeye tabi personelin zorunlu hizmetini ifa ediyor olması şartı, (Öğretmen, müfettiş, müfettiş yardımcıları zorunlu atamaya tabi personeldir.)

3-Görev yapılan yerin zorunlu hizmet bölgesi superbetin ve kalkınmada birinci derecede öncelikli yer (KÖY-Kalkınmada Öncelikli Yöre) olması ve görev yapılan sürenin yıllık izin süresi dâhil iki yıldan az olmaması,

4-Görev süresince olumlu sicil alınmış olması,

5-İki yıllık sürenin hesabında fiilen çalışmak suretiyle başarılı geçen iki yıllık sürenin belirtilen yerlerde geçmesi yeterli olup ayrıca aynı yerde geçmesi şartının aranmaması, (Birbirinin devamı olan Zorunlu hizmet bölgesi ve kalkınmada birinci derecede öncelikli yerde görev yapılması)

6-Adaylıkta geçen sürelerin (Stajyerlik) süre hesabına dâhil edilmesi,

7-Görev yaptığı yer'in zorunlu hizmete alındığı tarih ile kalkınmada birinci derecede öncelikli yöreler kapsamına alındığı tarihler arasında farklılık bulunması halinde yürürlük tarihleri bakımından her iki şartın birlikte gerçekleştiği tarih dikkate alınarak bu tarihten sonra yukarıda belirtilen şartların gerçekleştiği tarih itibariyle uygulanması,

8-Atama ve yer değiştirme yönetmelikleri uyarınca zorunlu atamaya tabi olarak atanan ve zorunlu çalışma süresini tamamlamasına rağmen aynı yerde görev yapmaya devam edenlerin zorunlu çalışma süresi dışında geçen, hizmetlerinin de İki yıla bir kademe uygulamasında değerlendirilmesi, (Bulunduğu yerde birden fazla iki yılını tamamlayanlar her defasında Bulunduğu yerin zorunlu hizmet bölgesi ve kalkınmada birinci derecede öncelikli yer kapsamından çıkarılmaması şartıyla iki yıla bir kademe ilerlemesinden yaralanabileceklerdir)

9-Zorunlu hizmet bölgesi ve kalkınmada birinci derecede öncelikli yerde görev yapanlardan kendi kurumlarının atama ve yer değiştirme yönetmeliği bulunmayanlar zorunlu atamaya tabi oldukları gerekçesiyle İki yıla bir kademe uygulamasından yararlandırılmaması,

10-İki yıllık sürenin hesabında sadece yıllık izinde geçirilen sürelerin fiilen çalışılmış sayılması gerektiğinden,

a) 657 sayılı Kanun uyarınca mazeret izni, hastalık izni ve aylıksız izin kullanılan süreler,

b) 657 sayılı Kanunun 62. maddesi uyarınca kullanılan yol süresi,

c) Zorunlu hizmet bölgesi ve kalkınmada birinci derecede öncelikli yerde görev yapan zorunlu yer değiştirmeye tabi personelin vekâlet, geçici görev, hizmet içi eğitim ve benzeri nedenlerle geçici olarak bölge dışına gönderilmeleri halinde bölge dışında geçen sürelerin İki yıla bir kademe uygulamasından yararlandırılmaması,gerekmektedir.

2 Yıla 1 Kademe Alma Dilekçe Örneği

ADI SOYADI                                  : ………………..

T.C KİMLİK NO                              : ……………….

GÖREVİ                                           : Öğretmen

ÜNVANI                                          : ………………. Öğretmeni

BABA ADI                                       : ………………….

DOĞUM YERİ                                 : ………………….

DOĞUM TARİHİ                            : ………./………./………….

BU GÖREVE BAŞLAMA TARİHİ           : ………/………/………..

DİLEKÇENİN ÖZÜ                        : 657 SK 64 md.3.fıkra (418 veya 527 SKHK-zorunlu

hizmet derece terfi)                     

                                  …………………… OKULU MÜDÜRLÜĞÜNE

                                                                       VEZİRKÖPRÜ

          …/…../….. tarihinden beri ……… ili ………… ilçesi ……………….okulu’nda görev yapmaktayım. Kalkınmada 1. Derece Öncelikli illeri kapsayan yerlerde çalışan personele 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 64 md.3.fıkra (418 veya 527 SKHK-zorunlu hizmet derece terfi) hakkımdan yararlanmak istiyorum.

          Gereğini arz ederim.                     

                                                                                                     …../…../………..             

                                                                                                                        İmza                                                                                                                               Ad Soyad                                                                                                        

A D R E S: ……………………okulu

2 Yıla 1 Kademe Alma Dİlekçe Örneğini indirmek için TIKLAYINIZ!

 
2 yıla 1 kademe dilekçe Dilekçe örnekleri Öğretmenlin 2 yıla 1 kademe alma dilekçesi kademe alma dilekçe örneği kimler 2 yıla 1 kademe alır
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir. Telefon numarası olan yorumlar numaralar silindikten sonra onaylanır.
Kalan karakter sayısı : 500
Dikkat! Yapılan Her Yorum Kontrol Edildikten Sonra Yayınlanır.