Öğretmenlerin Üstün Başarı Belgesi Alma Dilekçe Örneği

3 Başarı belgesi almış olan öğretmenler Üstün Başarı Belgesi almaya hak kazanırlar. Bunun için okul müdürlüğüne dilekçe vermek gerekir.

Öğretmenlerin Üstün Başarı Belgesi Alma Dilekçe Örneği

Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut Özer'in pandemide gösterdikleri özverili çalışmalarından dolayı tüm öğretmenelre başarı belgesi vermesi gündeme üstün başarı belgesini getirmiştir. Bir çok öğretmen arama motorlarında üstün başarı belgesi nasıl alınır? sorgularının yapıldığını görmekteyiz. Bundan dolayı da üstün başarı belgesi alma hakkında sizleri bilgilendirmek istedik. 

Milli Eğitim Bakanlığı personeline başarı, üstün başarı belgesi ve ödül verilmesine dair yönergenin Üstün Başarı Belgesi verilecek personel başlıklı 6. Maddesine göre Üstün Başarı belgesi, üç defa başarı belgesi alan personel verilir maddesi yer almaktadır. Bu belge öğretmenlere 3 defa Başarı Belgesi olması durumunda verilmektedir.

MEB Başarı Belgesi Nasıl Alınır?

bahsine

Başarı belgesi almak isteyenler ya da 2 başarı belgesi olup 3.sünü bekleyenler aşağıdaki şartları taşımaları durumunda Başarı belgesi alabilirler.

Başarı Belgesi verilebilecek personel

Madde 5-  Başarı Belgesi, olağanüstü gayret ve çalışmaları ile emsallerine göre başarılı görev yapmak suretiyle;

  • Kamu kaynağında önemli ölçüde tasarruf sağlanmasında,
  • Kamu zararının oluşmasının önlenmesinde veya önlenemez kamu zararlarının önemli 1/6 ölçüde azaltılmasında,
  • Kamusal fayda ve gelirlerin beklenenin üzerinde artırılmasında veya sunulan hizmetlerin etkililik ve kalitesinin yükseltilmesinde somut olaylara ve verilere dayalı olarak katkı sağladıkları denetimlerde veya disiplin amirleri ile Başarı Belgesi vermeye yetkili makamlarca tespit edilen personele verilebilir.

Yukarıdaki maddelere göre sizlerin başarı belgesi alması için okul mdürünüzün veya ilçe milli eğitim müdürünün sizi kaymakam veya valiye önermesi gerekmektedir. Üst kurum amirinizinde uygun bulması ile başarı belgesi alabilirsiniz.

Üstün Başarı Belgesi almak için Dilekçe Örneği

Aşağıdaki dilekçe örneğini kendinize göre düzenleyip levabet okulunuza 3 adet başarı belgenizin fotokopisi ile teslim etmeniz gerekmektedir.

___________________ İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE

                                                                  ANKARA

 

                Okulumuzda .................... Öğretmeni olarak görev yapmaktayım. Milli Eğitim Bakanlığı personeline başarı, üstün başarı belgesi ve ödül verilmesine dair yönergenin Üstün Başarı Belgesi verilecek personel başlıklı 6. Maddesinde ve 657 sayılı devlet memurları kanunun 122. Maddelerine göre Üstün Başarı belgesi, üç defa başarı belgesi alan personel verilir maddesi yer almaktadır. Buna göre;

  • __/__/____ tarih ve ____ belge nolu Başarı Belgesi
  • __/__/____ tarih ve ____ belge nolu Başarı Belgesi
  • 17.01.2022 tarih ve ______ belge nolu Başarı Belgesi

aldığımdan dolayı tarafıma Üstün Başarı Belgesi verilmesini istiyorum.

Gereğini arz ederim.

 

Tel no: ...... ............. ...............                                                                                          (Tarih)

Adres: ......................... İlkokulu Ankara

TC NO: ......................                                                                                           (Adınız Soyadınız)

levabet güncel giriş

 

EK: 1- 3 adet Başarı Belgesi

Üstün Başarı Belgesi alma dilekçesi örneğini indirmek için TIKLAYINIZ

levabet giriş
 
Üstün başarı belgesi dilekçe örneği üstün başarı belgesi alma şartları öğretmenlere üstün başarı belgesi meb üstün başarı belgesi dilekçe
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir. Telefon numarası olan yorumlar numaralar silindikten sonra onaylanır.
Kalan karakter sayısı : 500
Dikkat! Yapılan Her Yorum Kontrol Edildikten Sonra Yayınlanır.
mehmet     2022-04-20 teşekürler