KYK Yurt Başvurusu Nasıl Yapılır? Yurt Başvuru Rehberi 2017

Gençlik ve Spor Bakanlığı, üniversite öğrencilerinin beklediği müjdeyi verdi. KYK yurt başvurularını almaya başlıyor. KYK yurtlarında kalmak için ne yapmalısınız? Detayları sizler için araştırdık.

KYK Yurt Başvurusu Nasıl Yapılır? Yurt Başvuru Rehberi 2017

KYK Yurt Başvurusu Nasıl Yapılır?

KYK yurt başvurularının devam edip etmediğiyle ilgili merak edenlere bizden bir müjde! O güzel haber Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan geldi…

Üniversiteliler için açıktan yurt başvuruları “kyk.gsb.gov.tr” internet adresi üzerinden yapılacak.

Yeni öğretim yılı için başvuru zamanı büyük bir heyecanla beklenen KYK’nın geri ödemesiz olan burs başvurusu ve öğrenim kredisi başvuruları Yurt – Kur’un resmi web sitesi www.kyk.gov.tr adresi üzerinden yapılacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, 2017 – 2018 öğretim yılına ait olan burs ve öğrenim kredisi başvurularının başlamak üzere olduğunu belirtti.

Öğrencilerden Talep Yağıyor

Yurt – Kur’dan yapılan açıklamaya göre, ÖSYS sınavına girerek ilk defa bir yükseköğretim programına kayıt yaptıran öğrenciler ile hala bir yükseköğretim programına devam eden ara sınıf öğrencilerinin burs ve öğrenim kredisi başvurularının yıl sonuna kadar tamamlanarak, burs ve kredi ödemelerinin Ocak ayından önce yapılması konusunda öğrencilerden talep üzerine talep yağdığı belirtildi. Talepleri değerlendiren KYK, burs ve kredi ödemeleri ile ilgili düzenlemeleri önümüzdeki öğretim dönemine kadar yetiştirmeyi planlıyor. Kredi ve burs konusunda çalışmalarına devam eden Hükümet 2015 yılı içerisinde 1 milyon 245 bin 325 öğrenciye burs ya da kredi imkanı sağladı.

Yurt Başvuru Sonuçlarına Nereden Ulaşılacak?

İlk defa yükseköğretim programına girmeye hak kazanmış olan hazırlık ve birinci sınıf öğrencileri için yurt başvuruları; ÖSYM tarafından sınav sonuçları açıklandıktan hemen sonra internet sayfası www.kyk.gov.tr adresinden yapılmaktadır.

UYARI: Başvuru esnasında “Baba Adı / Cilt No / Aile Sıra No bilgilerinizi hatalı girdiniz!” gibi bir uyarı alıyorsanız eğer https://tckimlik.nvi.gov.tr adresinden “Nüfusa Kayıt Yeri ve Kişi Bilgisi ile T.C. Kimlik No Sorgulaması” yapınız. Ancak sorgulama yapamıyorsanız size en yakın Nüfus Müdürlüğü’ne giderek bilgilerinizi doğrulatabilir ve sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.

 
kyk yurt başvurusu kyk yurt başvurusu sonuçlarını öğrenme kyk yurt başvurusu yapma şartları
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir. Telefon numarası olan yorumlar numaralar silindikten sonra onaylanır.
Kalan karakter sayısı : 500
Dikkat! Yapılan Her Yorum Kontrol Edildikten Sonra Yayınlanır.