Kur’an Kursu Öğreticisi olmak isteyenlere müjde, DİB 200 kadro açtı.

Diyanet İşleri Başkanlığı 200 Kur’an Kursu Öğreticisi alımı için ilan yayınladı. Kadrolu olarak çalışacak öğreticiler başvurularını 8 Ağustos 2017 tarihine kadar il müftülüklerine yapabileceklerdir.

Kur’an Kursu Öğreticisi olmak isteyenlere müjde, DİB 200 kadro açtı.

Diyanet işleri başkanlığı bünyesinde çalışan kadrolu memurlara Kur’an Kursu Öğreticisi olma yolunu açtı. Başkanlık tarafından yayınlanan ilana göre 200 Kur’an Kursu Öğreticisi alımı yapılacağı belirtildi. Aslında bu alım bir nevi Diyanet içerisinde bir alan değişikliği denebilir.

Başvuru yapacak olan kişiler öncelikle erkek olmalı ve memurlukta adaylığı kalkmış olmalıdır. Bunun yanında en az imam hatip lisesi mezunu ya da daha üst düzey öğrenim almış olmalıdır. Tabi bu işi yapmak için sağlık durumunun da elverişli olması gerekmektedir. Hafız olmak ve mesleki bilgiler seviye tespit sınavının 2015, 2016 ve 2017 yıllarının herhangi birinden en az 60 puan almış olmak da yayınlanan şartlar arasındadır.

DİB Kur’an Kursu Öğreticiliği için başvurular 8 Ağustos 2017 tarihinde mesai saatine kadar sürecektir. Başvurular başkanlıkta çalışanlar için kendi birimlerine, taşra da çalışanlar ise kendi il müftülüklerine başvuruda bulunabileceklerdir. Başvuru için yanınızda nüfus cüzdanı fotokopisi, diploma veya geçici mezuniyet belgesi ve son olarak da görev yapmasına engel bir sağlık sorununun olmadığını ve adli sicil kaydının olmadığını beyan eden belgeyi başvuru sırasında şahsen teslim etmelidirler.

Başvurular tamamlandıktan sonra başkanlık tarafından belirlenen 200 kadronun 3 katı olan 600 aday sözlü sınav için daha önceden belirlenmiş olan sınav merkezlerinde sözlü sınava alınacaktır. Sınav merkezini aday kendisi tercih edecektir. Sınav merkezleri Antalya, Bursa, Erzurum, Kayseri, Manisa, Samsun, Şanlıurfa ve Trabzon olarak belirlenmiştir.

Sözlü sınavda adaylar aşağıdaki konulardan sorumlu olacaklardır

  • Kur’an-ı Kerim (70 puan)
  • Dini bilgiler (itikat, ibadet, siyer ve ahlak konuları) (20 puan)
  • Hitabet (10 puan)

Başkanlık tarafından yayınlanan ilan ilişkin detaylar ve sözlü sınav giriş belgeleri başkanlığın internet sitesinde özel bölüm olarak açtığı https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav adresi üzerinden ulaşılabilecektir.

 
Dib kuran kursu öğreticisi alımı kamu memur alım ilanları diyanet memur alım ilanları
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir. Telefon numarası olan yorumlar numaralar silindikten sonra onaylanır.
Kalan karakter sayısı : 500
Dikkat! Yapılan Her Yorum Kontrol Edildikten Sonra Yayınlanır.