Tehlikeli Madde Güvenliği Danışmanı Nedir? TMGD iş ilanları 2017

Tehlikeli Madde Güvenliği Danışmanı yeni bir meslek dalı olup ülkemizde sertifika sahibi olanlara iş imkanı sağlamaktadır. Peki TMG Danışmanı nedir? Nasıl Olunur? TMGD Sertifika alma şartları nelerdir?

Tehlikeli Madde Güvenliği Danışmanı Nedir? TMGD iş ilanları 2017

Tehlikeli Madde Güvenliği Danışmanlığı ülkemizde ve dünyada hızla artan ticaret sayesinde şehirler ve ülkeler arası madde taşınmasından yola çıkılmıştır. Taşınan maddelerin tehlikeli olup insan ve canlı sağlığına zarar verebilme olasığından dolayı bu tür maddelerin taşınması için bir uluslararası mevzuat oluşturulmuştur.

Tehlike Madde Güvenlik Danışmanlığı sertifikası olan kişiler bu tür tehlikeli madde taşıması yapan şirketler tarafından istihdam edilmek zorundadır. Bu sertifikaya sahip olan kişiler için bu bir iş fırsatı olmaktadır. Ülkemizde Avrupa Birliği ile tyaptığıu antlaşmalar doğrultusunda tehlikeli madde taşıması yapan şirketler sertifika sahibi TMGD perosnel alımı yapmaktadır.

Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı Nasıl Olunur?

TMGD olmak için üniversitelerin tehlikeli madde ve güvenlik programı bölümünden önlisans mezunu olma ya da fen ve mühendislik fakültelerinden mezun olma şartı bulunmaktadır. Mezuniyet sonrası açılan Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı kursundan başarılı olanlar TMGD sertifikası almaya hak kazanırlar.

Tehlikeli Madde Güvenliği Danışmanında aranan özellikler ise ulaştırmabakanlığı tarafından yapılan sınava başarılı olma, iletişim yeteneğinin güçlü olması, raporlama özelliğinin olması, analitik düşünebilen ve raporlama özelliğinin olması, öğrenmeye açık olması gerekmektedir.

Taşıma şirketleri tarafından yapılan tehlikeli madde taşımalarında tüm sorumluluk TMGD Uzmanındadır. Bundan dolayı bu sertifikaya sahip olan kişiler dolandırıcılık, kaçakçılık, sahtecilik, uyuşturuve silah kaçakçılığı, insan kaçakçılığı ve hırsızlık ve rüşvet gibi suçlardan hüküm giymemiş olmaları gerekmektedir.

Ülkemizde Haziran 2015'ten itibaren tehlikeli madde taşımacılığı yapan ilgili kurumların en az bir tane danışman istihdam etme veya bir danışmandan hizmet alma zorunluluğu başladı. Konu hakkında detaylı bilgi için http://www.tmkt.gov.tr

2017 TMGD Sınavı Ne Zaman? TMGD Sertifika Ücreti kaç para?

Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı Eğitimi vermek üzere Bakanlığımızca yetkilendirilen eğitim Merkezleri tarafından 30 Eylül 2017 günü saat 21.00’e kadar tamamlanmış eğitimlere katılanlar 08 Ekim 2017 tarihi saat 24.00’e kadar 04 Kasım 2017 tarihinde saat 10:00’da yapılacak TMGD sınavına başvuru yapabilirler. TMGD Sertifika için 625 TL.(2017 yılı için)

 
tehlikeli madde güvenliği danışmanı sertifikası alma şartları tmgd iş ilanları 2017 tmgd sınav ücreti 2017 tmgd sınav tarihleri 2017 tmgd nasıl olunur 2017 tmgd personel alımı 2017 tmgd alımı yapan şirketler 2017
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir. Telefon numarası olan yorumlar numaralar silindikten sonra onaylanır.
Kalan karakter sayısı : 500
Dikkat! Yapılan Her Yorum Kontrol Edildikten Sonra Yayınlanır.