Sınavsız Atama Yoluyla Devlet Memuru Olunurmu?

Sınavsız ve kolay yoldan memur nasıl olunur?

Sınavsız Atama Yoluyla Devlet Memuru Olunurmu?

Hepimiz memur olmak isteriz sabit bir iş devlet güvencesi. Bugün üniversiteden yeni mezun olanlar ve lise mezunu olan bir çok kişinin hayalidir aslında memur olmak. Ancak bazen ne kadar çok çabalasakta bir yerden sonra yetersiz kalmaktayız ve başaramamaktayız. Özellikle Kamu Personel Seçme Sınavı ile memur olmak isteyenlerin önündeki en büyük engeldir. Sadece sınava girmek değil, sınavdan birde yüksek puan almak son derece önemlidir. 

KPSS’den yani Kamu Personel Seçme Sınavından en az 60 ve üzeri almanın memur olabilmekiçin şart olduğu Türkiye'de aslında birazda şansınızın olması gerekiyor. Atanmalarda maalesef şansınız ya da torpiliniz yoksa aldığınız puanlarda pek bir işe yaramıyor diyebiliriz. Bu sebepten dolayı, insanlar acaba farklı yollardan nasıl memur olabilirim diye düşünmeye başlıyorlar.

Sınavsız atama yolu ile Devlet Memuru alan kurumlardan bir kaç tanesini örnek olarak vermek istiyoruz.

  • Cumhur Başkanlığı Genel Sekreterliği,
  • Başbakanlık Baş Müşavirliği,
  • Milli İstihbarat Teşkilatı,
  • Milli Güvenlik Kurulu,
  • Milli Güvenlik Kurulu Güvenlik Sekreterliği,
  • TOKİ Başkanlığı,

Yukarıda sıraladığımız kurumlar istisnai durumlarda sınavsız Memur alımı yapabilirler. Ayrıca Devlet sanatçıları dediğimiz sanatçılarda bu kategoriye dahil olmaktadır. Sınavsız Memur atamaları Başbakanın imzası ile birlikte Cumhurbaşkanının onayı ile atanabilirler. 

 
Memuriyet Kademeleri Devlet Memuru Sınıfları Devlet Memuru Kademeleri Devlet Memuru Dereceleri Devlet Memuru Kadroları Memuriyet Dereceleri Devlet Memuru Olma Şartları
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir. Telefon numarası olan yorumlar numaralar silindikten sonra onaylanır.
Kalan karakter sayısı : 500
Dikkat! Yapılan Her Yorum Kontrol Edildikten Sonra Yayınlanır.