Polis Meslek Yüksekokulu Lise Mezunu Öğrenci Alıyor

Emniyet Genel Müdürlüğü polis memuru alımı,EGM polis memur alımı,2 bin 500 polis memuru alımı,Polis Meslek Yüksekokulları 2 bin 500 polis memuru alımı yapılacağını duyurdu.

Polis Meslek Yüksekokulu Lise Mezunu Öğrenci Alıyor

PMYO 2500 Lise Mezunu Öğrenci Alımı

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan duyuruda, Polis Akademileri Başkanlığı bünyesindeki Polis Meslek Yüksek Okullarına 2016 ile 2017 öğretim döneminde toplam 2 bin 250 erkek öğrenci, 250 bayan öğrenci olmak üzere toplam 2 bin 500 öğrenci alımı yapacağını duyurmuştur. Başvuru yapmak isteyen adaylar ön başvuru için Polis Akedemisi Başkanlığının internet sitesi olan www.pa.edu.tr adresini kullanarak internet üzerinden başvurabilecekleri duyuruldu.

Polis Meslek Yüksek Okullarına girmek isteyen adayların en az Lise ve dengi okullarından mezun yada Lise son sınıf öğrencisi olması şartı isteniyor. Başvuru yapmak isteyen adaylardan istenen çok sayıda şart istenmektedir. Başvuru şartları şu şekilde verilmiştir. 

1) Kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak,

2) Affa uğramış veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan dolayı mahkûm olmamak veya bu suçlardan dolayı devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak,”

ğ) Eğitim-Öğretim yılının başlangıç tarihi itibariyle bir siyasi partiye veya siyasi parti kollarına üye bulunmamak,

h) Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olan adaylar,

ı) Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmamış olan adaylar,

i) Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olan adaylar.

j) Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması olumlu olan adaylar,

k) Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmayan adaylar.

Sınav tarihi ve sınav hakkındaki diğer tüm detaylar ile birlikte başvuru hakkındaki her şey Polis Akademisinin resmi internet web sayfası adresi olan www.pa.edu.tr sitesinden bildirilecektir.

 
Polis Meslek Yüksekokulu Öğrenci Alımı Polislik Başvuru Şartları Lise Mezunu Polis Alımı Polis Memuru Olmak istiyorum
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir. Telefon numarası olan yorumlar numaralar silindikten sonra onaylanır.
Kalan karakter sayısı : 500
Dikkat! Yapılan Her Yorum Kontrol Edildikten Sonra Yayınlanır.