Pazarlama Elemanı Alımı yapan sektörler ve alım şartları

Günümüzde firmaların kişilere ulaşmalarında en çok aranan hizmet sınıfı pazarlama elemanlarıdır. Peki pazarlama elemanı olma şartları neler? Hangi sektörlerde eleman ihtiyacı bulunmaktadır? Bu soruların yanıtı içeriğimizdedir.

Pazarlama Elemanı Alımı yapan sektörler ve alım şartları

Son on yılın en çok aranan elemanları şüphesiz ki pazarlama bölümleri için. Aynı zamanda pazarlama demek, satış elemanı da demek. Yani bir mağazaya girdiğiniz zaman sizinle ilgilenen kişi ya da aldığınız bir gofretin piyasaya sürülmesi aşamalarında bulunup, geliştirme detaylarıyla ilgilenen kişi pazarlamacı oluyor. Hal böyleyken pazarlama eleman alımı da oldukça fazla. Hatta tüm sektörlerden fazla, diyebiliriz.

Pazarlama eleman alımı için sektöre ve pozisyona göre birçok farklılık bulunuyor. Eğer herhangi bir firmanın satış elemanı olacaksanız ya da bir çağrı merkezinde pazarlama elemanı olmayı istiyorsanız, lise ve dengi okullardan mezun olmanız genel olarak yetecektir. Elbette çağrı merkezi için düzgün bir konuşma üslubu, ses tonu ya da ikna kabiliyeti, öncelikli tercih sebebi olabilir.

Eğer bir kurumda, pazarlama departmanında ya da iş geliştirme bölümünde pazarlama elemanı olmayı arzuluyorsanız, genel olarak pazarlama, işletme mezunu, uluslararası ticaret ve talebe göre matematik, fizik ya da malzeme mühendisi olmanız gerekebilir. Birçok firmanın pazarlama departmanı bulunur ve pazarlama eleman alımı oldukça yüksektir. Çünkü büyüyen firmalar daha fazla büyümek adına çalışmalar yaparken, küçülen firmalar da satışlarını arttırmak adına yeni stratejiler üretecek yeni beyinler ararlar.

huhubet giriş

Pazarlama Eleman Alımı Yapan Firmalara Başvururken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Öncelikle bir pazarlama elemanının üslubunun, problem çözme yeteneğinin ve dış görünüşünün (temizlik, bakımlı olmak) oldukça önemli olduğunu belirtmekte fayda var. Güler yüzlü ve disiplinli çalışırken aynı zamanda sabırlı olmak gerekiyor.

Takım çalışmasına yatkın mısınız? Pazarlama eleman  alımı yapacak olan firmalar genel olarak bu maddeye oldukça önem verir. Çünkü hem ekibinizle hem de diğer departmanlarla oldukça sık çalışırsınız.

Bilgisayar kullanmakta ne kadar iyisiniz? Excell, Outlook olmazsa olmaz. Aynı zamanda şirketin kullandığı programlara da hızlı alışmanız hayati önem taşır.

Yabancı dil, özellikle İngilizce oldukça önemli. Bir firmaya iş başvurusunda bulunmadan önce İngilizce yeterliliğinizin ne ölçüde olduğunu bilip, doğruyu söyleyerek başvurmanız gerekiyor. Eğer yeterli İngilizceye sahip değilseniz, başarılı yanlarınızı ön planda tutmanız sizin faydanıza olacaktır.

Pazarlama eleman alımı yapan firmalara özgeçmişinizi göndererek mülakat talebinde bulunabilirsiniz.

 
pazarlama elemanı iş ilanları 2018 pazarlama elemanı alımı yapan sektörler pazarlama elemanı alımı şartları
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir. Telefon numarası olan yorumlar numaralar silindikten sonra onaylanır.
Kalan karakter sayısı : 500
Dikkat! Yapılan Her Yorum Kontrol Edildikten Sonra Yayınlanır.