Almanca bilen eleman alımı yapılan sektörler

Günümüzde yabancı dil bilen eleman alımlarında artış görünmektedir. Yabancı dil deyince ingilizce aklınıza gelebilir fakat artık o bile yetmemektedir. Almanca bilenler de rahatlıkla iş bulabilmektedir. Peki hangi sektörler almanca bilen eleman aramaktadır?

Almanca bilen eleman alımı yapılan sektörler

Bir insan kariyer sahibi olmak istiyorsa, kesinlikle ikinci bir dile hakim olması şart. Tüm dünyada geçerli olan İngilizce çoğu zaman yeterli olsa da, farklı dillere hakim olmak, sizi ön plana çıkarabilir. Bu makalemizde sizler için Almanca bilen eleman alımı hangi sektörlerde yoğunlukta olmakta, bilgi aktaracağız.

Türkiye, gelişmekte olan ülkeler arasında yer alması ve Avrupa’ya yakın olması sebebiyle birçok iş kolunun hızla geliştiği ülkelerden birisi. Özellikle teknolojinin gelişmesiyle birlikte artan iş gücü ihtiyacı, teknolojik gelişmelerin genel olarak yabancı dillere bağlı olması nedeniyle önem arz ediyor. Almanca bilen eleman alımı da, tam olarak bu noktada olduğundan daha önemli bir hale geliyor.

Almanca Bilen Eleman Alımı Yapan Sektörler

  • Çağrı Merkezi: Özellikle lise mezunu olup Almanya’da yaşamış ve ülkeye geri dönmüş bireyler için çağrı merkezleri yüksek ücretler verebiliyor. Almanca bilen eleman alımı, kurumsal şirketlerde, küçük şirketlere oranla daha fazla. Hem telefonla satış hem de gelen talepleri karşılama işlemleri yaparak iki bin liranın üstünde kazanabilirsiniz.
  • Müşteri Temsilcisi: Merkezi Almanya’da olan ya da Alman pazarına hitap eden birçok şirket var ve bu şirketlerde müşteri temsilcisi olup satış yapmak, satışın ardından destek vermek amacıyla iş başvurusu yapılabilir.
  • Öğretmen: Almanca bilen eleman alımı yalnızca satış sektöründe yapılmıyor. Özellikle Almanca eğitmenleri, özel okullar ya da özel eğitim merkezleri tarafından sürekli aranmaktadır.
  • Mühendis: Takdir edersiniz ki Almanya, endüstrisi en gelişmiş ülkedir. Özellikle dünya çapında tanınan BMW, Mercedes gibi markalarla beraber yüzlerce büyük marka, Alman menşeilidir. Bu noktada her mühendis Alman menşeili bir şirkette çalışmak isteyecektir. Almanca bilen eleman alımı, Alman menşeili şirketlerde mühendis pozisyonunda da yapılmakta ve dolgun ücretler ödenmektedir.

Eğer siz de Almanca biliyor ama iş bulamıyorsanız, yukarıdaki önerilere göz atabilirsiniz. Eğer Almanya’da büyümüş ya da bir Alman okulunda eğitim almışsanız, Almanca bilen eleman alımı ilanlarında şansınız oldukça yüksek. Çünkü birçok firma, dil bilen insan tercihlerini yerinde öğrenen ya da okulunda öğrenen kişiler üzerinden yapmaktadır.

Yabancı dil bilmek çok önemli. Özellikle endüstri devi olan Almanya’nın dilini öğrenmek, birçok konuda size faydalı olacaktır.

 
almanca bilen eleman alımı almanca bilen eleman arayan sektörler almanca dili bilen personel alımı
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir. Telefon numarası olan yorumlar numaralar silindikten sonra onaylanır.
Kalan karakter sayısı : 500
Dikkat! Yapılan Her Yorum Kontrol Edildikten Sonra Yayınlanır.
cem     2020-10-24 Cnc Freze -Torna programcısıyım. Tasarımcı ve imalatçıyım. Mesleki yeterlilik belgem de var. Pasaportum var. DE doğumluyum. prof.cnc.mak@gmail.com
Ayhan aksoy     2019-08-17 Almanya'da dogum anadilim turkceyi cok iyi konjsmaktayim Ana dili seviyesinde almanca konusuyorum yazili olarak da
Zehra     2019-05-10 Acilen iys ariyom hamur iysi