Özel Güvenlikler İçin Ehliyet Sistemi Başlıyor

Özel güvenliklere verilmekte olan eğitim sisteminde köklü bir değişikliğe gidiliyor.

Özel Güvenlikler İçin Ehliyet Sistemi Başlıyor

Görsel medyada verilen haberlere göre artık özel güvenlik olarak çalışanların sınıflarına göre ehliyet verilecek. Bu güne kadar her hangi bir özel güvenlik şirketineden eğitim alıp yapılan sınavdan başarılı olanlar güvenlik görevlisi sertifikası alarak güvenlikçilik yapabiliyordu. Ülkemizde yaşanan son olaylardan sonra özel güvenlik görevlilerinin sınıflara ayrılarak eğitim verileceği bildirildi.

Son paylaşılan bilgilerde özel güvenliklerin aldıkları eğitime göre mesleki ehliyet özel güvenlik sertifikası alarak sadece uzman olduğu sektörlerde çalışma imkanına sahip olacak. Böylelikle kurumlarda görev alan özel güvenlik görevlilerinin daha verimli çalışması hedefleniyor. GÜSOD Başkanı tarafından verilen bilgide özel güvenlik görevlilerinin çalıştıkları kurumlarda  uzmanlaşmaları için yeni eğitim sistemine geçileceğini bilgisini verdi.

Özel Güvenlik Ehliyet Sistemi 

GÜSOD Başkanı ve aynı zamanda Securitas firmasının başkanı olan Murat Kösereisoğlu, bu uygulamanın uzun zamandır düşünüldüğünü ve son zamanlarda artan terör olayları ile birlikte daha ön plana alındığını belirtti. Böylelikle özel güvenlik görevlilerinin tıpkı sürücü ehliyeti alan sürücüler gibi A, B, C, E tipi sertifikaları alabileceği bildirildi. Ayrıca isteyen özel güvenlik görevlilerinin farklı alanlarda eğitim alarak birden fazla sertifika sahibi olabileceği de belirtilmektedir. 

 
Özel Güvenlik Sertifikası Özel Güvenlikler İçin Ehliyet Özel Güvenlik Elemanlarına Ehliyet Sertifikası Özel Güvenlikler İçin Özel Eğitim Yeni Özel Güvenlik Sertifikaları Özel Güvenlik İş İlanları Özel Güvenlik
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir. Telefon numarası olan yorumlar numaralar silindikten sonra onaylanır.
Kalan karakter sayısı : 500
Dikkat! Yapılan Her Yorum Kontrol Edildikten Sonra Yayınlanır.