Öğrenim Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Üniversite kayıtlarının yapılmasının ardından öğrenciler gözlerini burs ve öğrenim kredisi başvurularına çevirdiler. Kredi ve yurtlar kurumu tarafından başvuru şartlarını taşıyan öğrencilere devlet tarafından verilen öğrenim kredisi üniversitede okuyacak olan öğrencileri mali açıdan desteklemek ve maddi olarak bir sıkıntı çekmemelerini sağlamak amacı ile veriliyor.

Öğrenim Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Öğrenim Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Üniversite kayıtlarının yapılmasının ardından öğrenciler gözlerini burs ve öğrenim kredisi başvurularına çevirdiler. Kredi ve yurtlar kurumu tarafından başvuru şartlarını taşıyan öğrencilere devlet tarafından verilen öğrenim kredisi üniversitede okuyacak olan öğrencileri mali açıdan desteklemek ve maddi olarak bir sıkıntı çekmemelerini sağlamak amacı ile veriliyor. Kurumun öğrencilere verdiği burs ve öğrenim kredisinin farkı ise geri ödeme hususunda kendisini gösteriyor. Zira kurumun burs verdiği öğrencilerden verilen burs paraları geri istenmez iken kurumdan öğrenim kredisi alan öğrencilerin daha sonrasında öğrenim hayatları boyunca almış oldukları parayı kuruma geri ödemeleri gerekiyor.

Öğrenim Kredisi ve Burs Başvurusu Nasıl Yapılıyor?

Üniversiteye yeni yerleşen öğrencilerin pek çoğu öğrenim kredi başvurusu nasıl yapılır bilmiyorlar. Aslında başvuru yapmak oldukça basit. Kredi ve yurtlar kurumunun internet sitesi üzerinden öğrenciler kyk burs ve öğrenim kredisi başvurularını kolay bir şekilde yapabiliyorlar. Başvuru tarihleri arasında öğrenciler kurumun web sitesine girerek T.C. kimlik noları ile öğrenim kredisi başvuru bölümüne giriş yapabiliyorlar. Ardından karşılarına çıkan öğrenci bilgi formunu doğru bir şekilde doldurup başvuru işlemlerini onaylayarak başvuru işlemlerini tamamlamış oluyorlar.

Kurum tarafından burs ve öğrenim kredisi başvuruları, başvuru sırasında verilen bilgilerin doğruluğu, öncelik sırası gözetilerek inceleniyor. Öğrencinin başvuru koşullarını sağladığı tespit edildiği takdirde başvurusunu yapmış olan öğrenci burs ya da öğrenim kredisi almaya hak kazanıyor.

Kimler Öğrenim Kredisine Başvuru Yapabilir?

Üniversite

okuyan yani lisans öğrencileri ve yüksekokul okuyan yani ön lisans öğrencileri öğrenim kredisi başvurusu yapabilirler. Bunlara ek olarak üniversite ya da yüksekokuldan mezun olmuş ancak yüksek lisans yani master ve doktora yapan kişiler de öğrenim kredisi başvurusunda bulunabilirler.

Açıköğretim öğrenim kredisi başvurularını ise sadece öncelik hakkı bulunan öğrenciler yani şehit ve gazi çocukları ya da öksüz ve yetim çocuklar gibi özel durumu olan öğrenciler yapabilirler.

 
öğrenim kredisi başvurusu nasıl yapılır öğrenim kredisi başvuru şartları aöf öğrenim kredisi başvurusu yapma
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir. Telefon numarası olan yorumlar numaralar silindikten sonra onaylanır.
Kalan karakter sayısı : 500
Dikkat! Yapılan Her Yorum Kontrol Edildikten Sonra Yayınlanır.