Nasıl İş Güvenliği Uzmanı Olunur

İş sağlığı güvenliği kanunu çıktıktan sonra, iş güvenliği uzmanlığı popüler meslekler arasındaki yerini aldı

Nasıl İş Güvenliği Uzmanı Olunur

İş sağlığı güvenliği kanunu çıktıktan sonra, iş güvenliği uzmanlığı popüler meslekler arasındaki yerini aldı. İş Güvenliği Uzmanı olabilmek için mühendis, mimar yada teknik eleman olmak yeterlidir. Teknik elemanın tarifi ise yönetmelikte şu şekide tanımlanmıştır. İlgili üniversitelerin meslek yüksek okulu mezunu olmak ve bakanlık tarafından açılan sınavdan 70 ve üzerinde puan almış olmaları gerekmektedir.

İş güvenliği uzmanı olmak sadece sınavı kazanmakla bitmiyor, iş güvenliği uzmanı olmak isteyen adayların kendilerini sorgulaması lazım. İş güvenliği uzmanı olmak ciddi sorumluluk isteyen bir konu, mevzuata hakim olması gerekiyor. Yine adayların son derece takipçi olması gerekmektedir.

Bu konuda takipçi ve sorumlu olmayı ve mevzuata hakim olma konusunda kendine güvenen adaylar, ilgili branşlardan mezun olmaları halinde iş güvenliği uzmanı olmak için bir engelleri kalmamaktadır.

Adaylar Bakanlık tarafından yapılan C sınıfır sertifika sınavından 70 ve üzeri puan aldıktan sonra iş güvenliği uzmanı olmaya hak kazanabilirler. İş güvenliği uzmanı olmaya hak kazanan adaylar eğitim aldıkları kurum vasıtası ile bakanlığa başvuruda bulunurlar.

Başvuru evrakları olarak dilekçe ile birlikte harç makbuzu ve sahip oldukları diploma gibi belgeleri sunmaları yeterli olacaktır. Daha sonra Bakanlık tarafından düzenlenen C sınıfı sertifika ile iş güveliği uzmanı olmanın yolu açılmış oluyor.

İş güvenliği uzmanı olduktan sonra adayların farklı çalışma yöntemleri mevcuttur. Bu yöntemlerden biri ortak sağlık güvenlik birimlerinden birinde çalışmak diğeri ise her hanği bir firmaya iş başvurusu yaparak o firmada iş sağlığı güvenliği uzmanı olarak çalışabilirler.

 
İş Güvenliği Uzmanı Maaşları İş Güvenliği Uzmanı İş İlanları İş Güvenliği Uzmanı Olmak İş Güvenliği Uzmanı Personel Alımı
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir. Telefon numarası olan yorumlar numaralar silindikten sonra onaylanır.
Kalan karakter sayısı : 500
Dikkat! Yapılan Her Yorum Kontrol Edildikten Sonra Yayınlanır.