KYK Başvuru Sonuçları Öğrenme

KYK başvuru sonuçları açıklandığı anda T.C kimlik numaranızı girerek kolaylıkla sonuçlara ulaşabilirsiniz.

KYK Başvuru Sonuçları Öğrenme

KYK Başvuru Sonuçları Öğrenme

KYK başvuru sonuçlarını büyük bir heyecanla bekleyen adaylar başvuru sonuçlarını https://sonuc.kyk.gov.tr/ adresinden öğrenebilecekler. KYK başvuru sonuçları açıklandığı anda T.C kimlik numaranızı girerek kolaylıkla sonuçlara ulaşabilirsiniz.

Başvurularını yapan adaylar heyecan ve merakla birlikte sonuçlarını beklerken https://sonuc.kyk.gov.tr/ adresinin başından ise ayrılmıyor. Siteye girdikten sonra açılan sayfa üzerinden T.C. kimlik numaranızı, sıra numaranızı, cilt numaranızı, aile sıra numaranızı ve güvenlik kodunuzu giriniz. Tüm bu adımlardan sonra sonuç sayfasıyla karşılaşacaksınız. KYK yurt sonuçları sayfasına ulaştığınızda asil mi yedek mi olup olmadığınızı göreceksiniz.

Ödemeler Ne Zaman Gerçekleşecek?

sweet bonanza oyna

Peki başvuruları olumlu olan öğrenciler burs ve kredileri nereden alacaklar? Öğrenciler kyk.gov.tr adresindeki T.C. Ziraat Bankası linkine girerek KYK Kredi/Burs Ödemeleri bölümünden öğrenecekleri şubelerle adına düzenlenmiş olan BANKKART’ını alarak (daha sonrada gönderilebilir) burs veya öğrenim kredisi için T.C. Ziraat Bankası ATM’lerinden süresi olmaksızın istedikleri zaman, istedikleri yerden, ATM’lerin bulunmadığı noktalarda ise herhangi bir T.C. Ziraat Bankası şubesine giderek herhangi bir masraf edemeden tahsil edebilirler. Ödemeler öğrencilerin T.C. kimlik numaralarının son rakamına istinaden 6. – 10. Günleri arasında gerçekleştirilecektir.

Burs ve Krediler Nereden Alınacak?

KYK başvuru sonuçları olumlu olan öğrencilerin eğitim öğretim yılında başarısız olması, geçici olarak uzaklaştırılması, öğretim kurumundan ayrılması veya çıkarılması, izin alma, kayıt dondurma, vazgeçme, sağlık sebebi ile öğretim kurumuna devam etmemesi, eski öğretim kurumunda bir yıl başarısız olması, öğretimine bir yıl ara vermesi, öğretim kurumunun kapatılması, asgari ücret düzeyinde devamlı bir gelirle çalışması, kurum yurtlarından süresiz olarak çıkarılma cezası almış olması, kesin hükümle mahkum olması durumunda öğrencilere verilen burslar bir daha hiç verilmemek kaydıyla kesilmektedir.

Başvurularını gerçekleştiren adaylar sonuçlarına yazımızda yer alan linkten başvuru sonuçlarına ulaşabilirler.

 
KYK Başvuru Sonuçları Öğrenme kyk ödemeleri ne zaman yapılır kyk burs ve kredi ödemeleri nereden alınır
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir. Telefon numarası olan yorumlar numaralar silindikten sonra onaylanır.
Kalan karakter sayısı : 500
Dikkat! Yapılan Her Yorum Kontrol Edildikten Sonra Yayınlanır.