KPSS Şartı Olmadan Lise Mezunları Özel Harekat Polisi Olabilecek

Lise mezunlarına özel harekat polisi olabilecek KPSS şartı olmadan.

KPSS Şartı Olmadan Lise Mezunları Özel Harekat Polisi Olabilecek

FETÖ terör örgütünün darbe girişimi sonrası Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde bir çok soruşturma başlatıldı. Fetö terör örgütü üyesi olduğu tespit edilen çok sayıda devlet memuru görevden alındır. Türkiye genelinde fetö terör örgütü ile mücedele hız kesmeden devam ediyor. içişleri bakanı tarafından yapılan açıklamada 10 bin polis memuru alımı yapılacağını bildirmişti. Bildiğiniz gibi bu güne kadar Özel Harekat Polisi olabilmek için adayların KPSS'den en az 50 puan almış olmaları ve en az lisans mezunu olmaları gerekmekteydi.

Ülkemizin zor günlerden geçtiği bu günlerde Resmi Gazete'de yayınlanan yazı ile artık lise mezunu adaylar KPSS şartı olmadan  özel hareket polisi ilanlarına başvuru yapabilecekler.

Kimler Başvurabilecek 

— En az lise mezunu olan adaylar,

— 28 yaşından gün almamış olan adaylar,

— Askerlik vazifesini tamamlamış olan adaylar,

— Terhis süresi üzerinden 36 ay (3 yıl) süre geçmemiş olan adaylar,

— Boy - Kilo orantılı olan adaylar,

— Sağlık sorunu olmayan adaylar.

En son duyuruda lise mezunu olanların özel harekat polisi olabilmesi için ilgili KHK'ya eklenen 26. madde ile olanak sağlandı. Yapılan değişiklik ile lise mezunu adayların Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmadan özel harekat polisi olabilecek. Özel Harekat polisi olmak isteyen adaylar sağlık kontolü ve mülakat sonrası işe alınacaklar.

 
KPSS Şartı Olmadan Özel Harekat Polisi Olmak Lise Mezunları KPSS Şartı Olmadan Özel Harekat Polisi Lise Mezunları KPSS Şartı Olmadan Özel Harekat Özel Harekat Polisi Alımı
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir. Telefon numarası olan yorumlar numaralar silindikten sonra onaylanır.
Kalan karakter sayısı : 500
Dikkat! Yapılan Her Yorum Kontrol Edildikten Sonra Yayınlanır.