Kimler Polis Memuru Olamaz?

Adayların Polis Memur olmalarına engel olan şartlardan bir tanesi daha önce 6 aydan fazla hapis cezası ile ilgili cezalandırılmış olmak veya ağır cezalık her hengi bir davadan 6 aydan az olsa dahi ağır ceza ile ilgili bir cezaya çarptırılmış olmak adayların polis olmalarına engeldir.

Kimler Polis Memuru Olamaz?

Adayların Polis Memur olmalarına engel olan şartlardan bir tanesi daha önce 6 aydan fazla hapis cezası ile ilgili cezalandırılmış olmak veya ağır cezalık her hengi bir davadan 6 aydan az olsa dahi ağır ceza ile ilgili bir cezaya çarptırılmış olmak adayların polis olmalarına engeldir.

Devletin şahsına karşı yüz kızartıcı suçlarla ilgili veya Anayasal düzene işlenmiş suçlardan her hangi bir tanesi ile ilgili mahkumiyet kararı verilmiş olmak, Mahkumiyet kararı verilmemiş olsa dahi bu cezanın ertelenmiş olması dahi Polis memuru olmaya engel teşkil etmektedir.

bahsine giriş

Ayrıca Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen sağlık şartlarının tamamının taşıyor olabilmeniz gerekmektedir. Adayların belirli bir boy kilo orantısına sahip olmaları lazım, Bayan adaylar için 1.65 cm Erkek adayların ise 1.67 cm den kısa olmamak gerekmektedir. Bu boya sahip olmayan adaylar yine polis memuru olamaz.

Polis olmaya engel olan hususlardan biride yaş ile ilgili hususlardır, bununla ilgili polis kolejlerine girecek olan adaylar 16 polis akademisine girecek olan adayların 22, polis yüksek meslek okuluna girmek isteyen bayan adayların 24 Erkek 26 yaşndan büyük olan adaylar başvuru yapamazlar.

Polis meslek eğitim merkezlerinde eğitim almak için üst yaş sınırı kadınlarda 28 erkeklerde ise 30 yaştır. Belirtilen yaşlara uymayan adaylar polis olamazlar.

 
Polis Olma Şartları Kimler Polis Olamaz Polis Sınavı Mülakatları Polis Olma Yaş Şartı Polis Olmak İçin Gereken Şartlar Dövme Olan Polis Olurmu Polis Memuru Olma Polis Akademisi Başvuru
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir. Telefon numarası olan yorumlar numaralar silindikten sonra onaylanır.
Kalan karakter sayısı : 500
Dikkat! Yapılan Her Yorum Kontrol Edildikten Sonra Yayınlanır.