İstifa Dilekçesi nasıl yazılır? İstifa Dilekçesinde dikkat edilmesi gerekenler neler?

İstifa dilekçesinin amacı mevcut çalışılan kurumdan resmi bir şekilde ayrılmaktır. İstifa dilekçesini yazarken dikkat edilmesi gerekenler neler? İstifa dilekçesi nasıl yazılır? madde madde açıkladık.

İstifa Dilekçesi nasıl yazılır? İstifa Dilekçesinde dikkat edilmesi gerekenler neler?

İstifa Dilekçesi

İstifa dilekçesi pek çok nedenden dolayı yazılır ama tek bir amaca hizmet eder, o da işten ayrılmak. Kişiler çalıştıkları konumdan ve firmadan çeşitli sebeplerden dolayı ayrılmak zorunda kalırlar. Bunlardan bahsedecek olursak; daha iyi koşullarda yeni bir iş bulmak, bulunduğu firmadan memnun olmamak, psikolojik şiddete maruz kalmak, hak ettiği parayı ve saygıyı görmemek, iş şartlarının çok ağır ve insanca olmaması, başka bir şehre taşınmak, evlenmek gibi çok sayıda sebep sayılabilir. Tüm bunlarında sonucunda işten ayrılmak için istifa dilekçesi vermek gereklidir. Bu dilekçeyi hazırlarken de diğer tüm resmi evraklarda olduğu gibi dikkatli ve usulüne uygun hazırlamak gerekmektedir. Size bu yazımızda bu dilekçenin nasıl yazılması gerektiğinden bahsedeceğiz.

Nasıl Hazırlanır?

İstifa dilekçesi nasıl hazırlanır sorusunun cevabı aslında çok kolaydır. İlk etapta resmi dile hakim olmak gerekir. Bunun için de internette bulunan dilekçeleri incelemek ve onlardan faydalanarak bir dilekçe hazırlamak gerekmektedir. Dikkat edilmesi gerekenler:

  • Oldukça net ve anlaşılır bir dille yazılmalıdır. Kısa tutulması gerekmektedir. Yazıyı uzatmak ya da başka konulara girmek yersiz ve yanlış olur.
  • Dilekçede işten ayrılma nedeni belirtilmek zorunda değildir. Dilerseniz sözlü olarak niçin işten ayrıldığınızı belirtebilirsiniz ama bunu yazılı hale getirmeye gerek yoktur.
  • Dilekçeyi İnsan Kaynakları Müdürlüğü’ne hitaben yazmak gerekmektedir. İşe alım ve çıkarımlarla bu departman ilgilenir. Ancak bu bölüm firmanızda yoksa Genel Müdürlüğe ya da buna eş bir departmana hitaben yazmanız gerekmektedir.
  • Dilekçeyi ad soyad ve imza ile bitirmek gerekmektedir.
  • Dilekçeyi yazarken kişisel duygulara yer vermemek gerekmektedir. Ancak firmaya teşekkürlerinizi içeren kısa bir cümle yazabilirsiniz. Negatif cümleler ve kelimelerden kaçınmak ise sizin profesyonelliğiniz açısından daha doğrudur.
 
istifa dilekçesi nasıl yazılır istifa dilekçesi yazarken nelere dikkat edilir istifa dilekçesi vermek
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir. Telefon numarası olan yorumlar numaralar silindikten sonra onaylanır.
Kalan karakter sayısı : 500
Dikkat! Yapılan Her Yorum Kontrol Edildikten Sonra Yayınlanır.
EKREM     2020-05-17 sayın hayırseverler çok mağdur ve ihtiyaç sahibi birine gerçekten yardımcı olmak isteyen varsa burda herşeyi yazmaya gerek yok hayrın gizlisi makbuldur TR47 0001 5001 5800 7306 8973 52