İlkokul Mezunları Sözleşmeli Er Olabilir Mi?

Kara Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri ve Jandarma Genel Komutanlıklarına farklı dönemlerde sözleşmeli er alımı yapmak için ilanlar yayınlıyor.

İlkokul Mezunları Sözleşmeli Er Olabilir Mi?

Kara Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri ve Jandarma Genel Komutanlıklarına farklı dönemlerde sözleşmeli er alımı yapmak için ilanlar yayınlıyor. Türk Silahlı Kuvvetlerin'de sözleşmeli er olarak çalışmak isteyen adaylar için başvuru şartları arasına ilkokul ibaresi getirildi. Bu ibarenin eklenmesinden sonra artık ilkokul mezunları da sözleşmeli er alımlarına başvuru yapabilecek.

Diğer taraftan sözleşmeli er istihdamındaki yeni düzenlemenin Milli Savunma Bakanlığınca onay verikdiği belirtildi. Milli Savunma Bakanlığı'nın onayladığı değişikliğe göre, ilköğretim ve dengi okullardan mezun olup, askerlik hizmetine başlamamış veya askerliğini er ya da erbaş olarak yapmış ve 25 yaşını bitirmemiş kişiler sözleşmeli er olabilek. Altta başvuru yapmak isteyenler için hazırlanmış olan genel başvuru şartlarını görebilirsiniz.

Sözleşmeli Er Olma Şartları:

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
21 yaşından gün almış ve 25 yaşını bitirmemiş olmak
Boy - kilo orantılı olmak
Askeri okullardan atılmamış olmak
Hapis cezası almamış olmak
Sicili temiz olmak
Sağlık problemi olmamak
Erkek aday olmak
En az ilköğretim mezunu olmak

 
İlkokul Mezunu İlkokul Mezunu Uzman Çavuş Alımı Sözleşmeli Er Alımı Askeri Personel Alımı Sözleşmeli Erbaş Alımı İlkokul Mezunlarına İş Askeri İş İlanları Personel Alımı 2017
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir. Telefon numarası olan yorumlar numaralar silindikten sonra onaylanır.
Kalan karakter sayısı : 500
Dikkat! Yapılan Her Yorum Kontrol Edildikten Sonra Yayınlanır.