Geri Ödemesiz Burs Veren Kurumlar 2018

Bir çok öğrenci üniversiteyi maddi yönden zor şartlar altında okumaktadırlar. Ders başarısı iyi fakat maddi durumu olmayan öğrenciler için bir çok vakıf geri ödemesiz burs vermektedir. Geri ödemesiz burs veren kurumları araştırdık.

Geri Ödemesiz Burs Veren Kurumlar 2018

Geri Ödemesiz Burs Veren Vakıflar 2018

Günümüzde pek çok sayıda vakıf sosyal sorumluluk projeleri kapsamında öğrencilere geri ödemesiz burs olanağı sunuyor. Maddi olarak durumu elverişli olmayan ve burs almaya ihtiyaç duyan öğrenciler bu vakıfların belirleyip duyurmuş oldukları burs alma şartlarını taşıdıkları takdirde burs başvurusu için belirlenen tarihlerde bu vakıflara burs başvurusu yapabiliyorlar. Başvurmuş oldukları vakfın başvuruyu değerlendirip incelemesinin ardından onay verildiği zaman da geri ödemesiz yani karşılıksız bir şekilde her ay belirli bir tutarda parayı burs olarak alma imkanını elde ediyorlar.

Hangi Vakıflar Geri Ödemesiz Burs Veriyor?

2018 geri ödemesiz burs veren vakıflar listesinde birçok vakıf yer alıyor ve öğrencilere ihtiyaç duydukları yardım ve desteği sağlıyorlar.

  1. Türkiye Diyanet Vakfı
  2. Türk Eğitim Vakfı
  3. Vehbi Koç Vakfı
  4. Sabancı Vakfı
  5. 21. Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı (YEKÜV)
  6. Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG)
  7. Sema Yazar Gençlik Vakfı
  8. Mehmet Zorlu Vakfı (Mühendislik, Hukuk, İşletme, Endüstriyel Tasarım, Matematik, Fizik, Kimya bölümünde okuyan öğrenciler için)
  9. Anadolu Vakfı
  10.  Hüsnü Özyeğin Vakfı
  11.  İstanbul Sanayi Odası Vakfı (Kocaeli ve Tekirdağ illerinde bulunan Üniversitelerde okuyan öğrenciler için)
  12.  İstanbul Ticaret Odası Vakfı
  13.  Milli Eğitim Vakfı
  14.  Tübitak
  15.  Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD)
  16.  Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD)

Bu vakıflara ek olarak Alarko Holding ve Şahinler Holding de öğrencilere belirli şartları taşımaları halinde geri ödemesiz olarak burs veriyor.

Geri Ödemesiz Burs Başvurusu Nasıl Yapılıyor?

Geri ödemesiz burs başvuruları başvuru yapılan kurumun istediği başvuru şekline göre yapılıyor. Vakfın internet sitesi üzerinden burs başvuru formunu doldurarak ya da vakfa hitaben yazılmış bir burs başvuru talebi dilekçesi ile geri ödemesiz burs başvurusu yapmak mümkün. Ek olarak başvuracak adayların başvuru tarihlerinde başvurularını yapması ve istenen belgeleri de temin etmeleri gerekiyor.

 
geri ödemesiz burs veren vakıflar karşılıksız burs veren vakıflar geri ödemesiz burs başvurusu yapma
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir. Telefon numarası olan yorumlar numaralar silindikten sonra onaylanır.
Kalan karakter sayısı : 500
Dikkat! Yapılan Her Yorum Kontrol Edildikten Sonra Yayınlanır.
Abdullah     2019-11-21 Benim ciddi anlamda ihtiyacım var eşim engelli çocumun bir kolu yandı bir kolu kirik yamuk kaynacı tedavi ettirmek gerekiyor ettiremedim şu an suyum borçtan dolayı kapatıldı kendim amaliyatliyim temizlik işi bulursam calişiyom Biray en fazla eşim veçocum nedeniyle işten çıkarılıyor şaşırdım neyapacami allah kimseyi şaşirtmasin TR58.0001.2009.4580.0001.1031.55 hesno.01103155 şübekodu .458halkbank.abdullah can
Yeter     2018-02-26 Merhaba ben karsta üniversite öğrencisiyim burs alamıyorum devlet yurduna yerleşmedim özel evde kalıyorum 600 tl kirası 10 nüfuslu bir aile çocuğuyum babam beni okutamiyor servise para verip okula bile gidemiyorum allah rızası için bana biraz yardım edin inanmiyorsaniz size bütün bilgilerimi veriyim arastir yemin ediyorum doğru söylüyorum bir sürü yere başvurdum kimse yardım etmedi kimse geri dönüş yapmadı suan çok zordayim lütfen allah rızası için yardım edin bana