Galerici sertifikası olmayan araba satamayacak

Araç alıp satma işini meslek olarak yapanlara Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yeni standartlar getiriliyor.

Galerici sertifikası olmayan araba satamayacak

Araç alımları ve satımları ile ilgili oalrak yeni bir haber ile karşınızdayız. Bu işi meslek olarak yapanları ilgilendiren haberimizin detayları yazımızın devamındadır. Yeni yürürlüğe girecek uygulamada araç alım satımı yapanlar kişiler yani galericiler için yeni bir standart gündeme geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu tarafından birlikte yürütülecek uygulama kapsamında bundan sonra araç alım satımı ile uğraşan galericiler bu işten hayatını kazanan insanlar sertifika almaları gerekecek.

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonuna kayıtlı ülke genelinde toplam 65 bin araba alım satımı yapan galerici bulunuyor. Bakanlık ve MASFED tarafından birlikte yürütülecek olan uygulama ile toplam 65 bin galerici için yeni standartlar getiriliyor. Galericilik diye tanımlanan meslek gurubu yeniden tanımlanacak, araç alım satım sektörü yeni standartlar ile yeniden yapılandırılacak. 

Galericilere Sertifika Zorunluluğu Getiriliyor

Motorlu araç satan galericilerin yapmakta araç kiralama Antalya oldukları meslek kapsamında belirli standartlar gelmelerine yardımcı olacak yeni sertifika uygulaması kapsamında sertifikaya sahip olmayan veya belirli sebepler dolayısı ile sertifikasını almayan galeriler araç alım satım işindeki faaliyetlerini sürdüremeyecek. Uygulamanın yürürlüğe girmesinin ardından motorlu araç satıcıları için sertifika zorunlu hale gelecek.

MASFED başkanı tarafından yapılan açıklama kapsamında söz konusu sertifika uygulamasının sektörde faaliyetlerini sürdürmekte olan araç satıcılarının yapmakta olduklarıişte yeteri kadar beceri ve tecrübeye sahip olması gerektiğini ve sertifika uygulamasını yalnızca binek araçları değil, otobüs,  minibüs, zirai araçlar iş makineleri, ve kamyonet gibi tüm araçları kapsayacağını belirtti. Sertifika uygulaması ilede kayıt dışı kaçak çalışan araç alım satımı yapanlarında önüne geçileceği bilgisini verdi.

Galerici Sertifikası Nasıl Alınır?

Tüm bu açıklamalarda araç alım satım yapan galericilerin alması gereken sertifika hakkında net bilgilere yer verilmemiştir. Sertifika alımı ile ilgili detaylara sitemizi takip ederek ulaşabilirsiniz.

 
Galerici Sertifika Programları Motorlu Araçlar Alım Satım Sertifikası Galerici Mesleki Yeterlilik Belgesi MASFED Çalışma Bakanlığı Oto Galeri Sertifikası
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir. Telefon numarası olan yorumlar numaralar silindikten sonra onaylanır.
Kalan karakter sayısı : 500
Dikkat! Yapılan Her Yorum Kontrol Edildikten Sonra Yayınlanır.