Engellilere 583 TL Aylık Bağlanıyor İşte Yapılması Gerekenler

Vakıflar Genel Müdürlüğü, yüzde 40 ve üzeri engeli olup sigortası olmayan kişilere 583 TL aylık bağlayacak işte detaylar.

Engellilere 583 TL Aylık Bağlanıyor İşte Yapılması Gerekenler

Vakıflar Genel Müdürlüğü engellilere 583 TL aylık bağlayacak, bu haktan faydalanmak için başvuru yapacak kişilerin yüzde 40 ve üzerinde bir engeli olması gerekiyor. Ayrıca başvuru yapacak olanların sigortası olmaması gerekiyor. Ayrıca anne ve babası olmayan çocukarda aylık bağlanacak. Başvurular Vakıflar Genel Müdürlüğüne yapılacaktır.

Başvuru yapmak isteyenler kurumun internet sitesi üzerinden yada posta yolu ile yapabileceklerdir. İhtiyaç sahibi engelliler ve yetim kalmış olan çocuklara 583 TL aylık bağlanacak. Başvurusu kabul edilen ve aylık almaya hak kazananlara her sene Kasım ayında bölge müdürlüklerince yoklanacak.

Vakıflar Genel Müdürlüğü maddi durumu kötü olan ortaöğretimve ilköğretim öğrencilerine eğitim yardımı yapılacak. Eğitim yardımları okulların açılmasına bir ay kala vakıflara öğrenci belgesi ile birlikte yapılacaktır.

Yukarıda verilenşartlara uygun olanlar Vakıflar Genel Müdürlüğünden yardım alabilecekler. Muhtaçlık aylığına başvuranlar sosyal güvencesi olmayacak. Herhangi bir geliri ve aylığı olmayacak. Mahkeme kararı ile bakım altına alınmış olmayacak. Gelir elde ettiği ev, araç gibi herhangi bir şeye sahip olmayacak. Gelir olanların ise geliri aylık 566 TL geçmeyecek. Bu şartları sağlayan aynı aileden sadece bir kişi yardımdan faydalanabilecekler.

 
Vakıflar 583 TL Yardım Kimler 583 TL Alabilecek Muhtaç Kişiler Yardım Alacak Yetimlere Yardım SGK Dışında Yardım Almak İsteyenler Engellilere Para Yardımı Engelliye Aylık Bağlanıyor
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir. Telefon numarası olan yorumlar numaralar silindikten sonra onaylanır.
Kalan karakter sayısı : 500
Dikkat! Yapılan Her Yorum Kontrol Edildikten Sonra Yayınlanır.