Asgari ücret 2 bin lira olacakmı

Asgari ücret ile çalışan milyonlarca insanın en fazla merak ettiği konuların başında 2017 yılnda asgari ücretin ne kadar olacağı. Bu konu üzerinde şimdiden farklı teoriler üretilmeye başladı

Asgari ücret 2 bin lira olacakmı

Asgari ücret ile çalışan milyonlarca insanın en fazla merak ettiği konuların başında 2017 yılnda asgari ücretin ne kadar olacağı. Bu konu üzerinde şimdiden farklı teoriler üretilmeye başladı. Türkiye genelinde 6,5 milyon asgari ücret ile çalışan insanların beklentisi 2017 yılında asgari ücretin geçimlerini sağlayabilecek şekilde artırılmasıdır.

2017 yılına girmemize sayılı günler kala asgari ücretin artışını belirlemek üzere toplanan asgari ücret tespit komisyonu asgari ücretli çalışanları temsil eden Türk-İş ve Türkiye İstatistik Kurumu 2016 yılında ağır sanayi sektöründe çalışan işçiler için belirlediği 1600 tl için imza atmaya hazır olduklarını söyledi. 2016 yılında hükümetin seçim vaatleri arasında asgari ücretin Bin 300 liraya çıkarmak için komisyon ile görüşmelerinin 2017 yılında daha yoğunlukta olması bekleniyor.

Türk-İş Başkanı Atalay asgari ücret alan bir ailenin 1300 tl ile geçinmesi çok zor olduğunu komisyonlar başlamadan gündeme getirerek asgari ücret ile işçi çalıştıran işverenlerin, çalışanlarına empati kurarak düşünmelerini  istedi. 2016 yılında asgari ücrete yapılan zamların olumlu olduğunu 2017 yılı içinde artışın aynı oranda olmasını istediklerini bildirdi. Yazılı ve görsel basında çıkan asgari ücret 2 bin tl yi geçecek haberleri esasen 1600 tl lik asgari ücretin, brüt olarak hesaplandığında 2 bin 50 tl ye yakın bir tutara tekabül eden bir orandır. Kişinin eline geçecek asgari ücret değildir. Asgari ücretin 2 bin lirayı geçeceği yönündeki haberlere itibar etmeyiniz.

 
Asgari ücret 2017 Geçim maliyeti Asgari ücret ne kadar Gelecek sene asgari ücret Brüt asgari ücret Asgari ücret 2 bin lira olur mu Asgari ücret 1600 lira olurmu Asgari ücret 2017 yılında ne kadar olacak
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir. Telefon numarası olan yorumlar numaralar silindikten sonra onaylanır.
Kalan karakter sayısı : 500
Dikkat! Yapılan Her Yorum Kontrol Edildikten Sonra Yayınlanır.