2017 Yılında İşsizlik Maaşı Kaç Lira Olacak

Çalışmakta olduğu sigortalı işten çıkarılanlar kanunlara göre işsiz kaldıkları için çalıştıkları süre içerisinde ödenen sigorta primine göre 10 ay boyunca işsizlik maaşından yaralanabilmekteler.

2017 Yılında İşsizlik Maaşı Kaç Lira Olacak

Çalışmakta olduğu sigortalı işten çıkarılanlar kanunlara göre işsiz kaldıkları için çalıştıkları süre içerisinde ödenen sigorta primine göre 10 ay boyunca işsizlik maaşından yaralanabilmekteler. Son yapılan düzenlemelerden sonra işsizlik maaşı Bin 300 TL seviyesine kadar çıkabilmektedir. Ödenen bu ücretin 2017 yılında artması gündeme geldi.

Avrupa'da işsizlik maaşı işsiz kalan kişinin sigortalı çalıştığı süre kadar ödenmektedir. Ülkemizin yurtdışına olan borç oranının azalmasının ardından işsiz kalan bireylerin almış oldukları işsizlik sigortası maaşlarının daha iyi seviyeye getirilebilmesi için çalışmalar devam etmektedir.

handikap giriş

İşsizlik maaşının işsiz kalanlara daha fazla ödene bilmesi için yürütülen çalışmaları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından takip edilmektedir. Buna göre yapılan açıklamalarda işsiz kalanlara ödenecek olan maaş fonunda 100 milyar TL civarında bir birikim elde edildi. Bahsi geçen 100 milyar TL işini kaybedenleri uzun bir zaman idare edebilecek seviyede olduğu için maaşın 2 bin TL yada daha üstüne çıkartılması bekleniyor.

Aynı zamanda 10 ay boyunca işsiz kalanlara ödenen işsizlik maaşı süresinin de artırılarak 16 ay boyunca ödenmesi planlanıyor. Şuan için işsizlik maaşının 16 aya çıkarılması hakkında resmi açıklama olmasada yapılan çalışmalar ile kısa zaman içerisinde işsizlik maaşının 2 bin lira seviyesine gelmesi beklenmektedir.

 
İşsizlik Maaşı Kaç Lira Olacak İşsizlik Maaşı 2 Bin Lira Olurmu İşsizlik Maaşı 2017 İşsizlik Maaşına Zam Yapılacak İşsiz Kalanlar Kaç Ay Maaş Alır İşsizlik Maaşı Alma Şartları
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir. Telefon numarası olan yorumlar numaralar silindikten sonra onaylanır.
Kalan karakter sayısı : 500
Dikkat! Yapılan Her Yorum Kontrol Edildikten Sonra Yayınlanır.