PTT 2500 büro, gire görevlisi ve dağıtıcı alımı başvuru tarihi belli oldu

PTT personel alımı ilanı bekleyenlere Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan müjde verdi ve PTT personel alımı tarihini açıkladı. PTT iş başvurusu şartları neler? PTT personel alımı tarihi ne zaman? Detaylar haberimizdedir.

PTT 2500 büro, gire görevlisi ve dağıtıcı alımı başvuru tarihi belli oldu

AK Parti Kars Milletvekili iken yeni kabinede Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevini üstlenen Ahmet Arslan, katıldığı bir televizyon programında kendisine yöneltilen PTT personel alımı hakkındaki soruya da içtenlikle cevap verdi. Bakan birçok kişinin merakla beklediği ve 2017 yılı içerisinde toplam 5 bin alım yapılacağı belirtilen PTT için 2500 personel alımının 15 Ağustos 2017 tarihi itibariyle yapmayı planladıklarını belirtti.

Bakan Arslan'nın bu açıklamalarının ardından yaklaşık 10 gün sonra başlayacak olan PTT personel alımının başvuru şartlarının ne olacağı konuşulmaya başlandı. Resmi açıklamaların yapılmasına daha süre varken geçmiş PTT başvuru şartlarını araştırarak sizlere gerekli bilgileri toplamaya çalıştık. Daha önce de PTT başvuru alımı şartlarını sizler için yayınlamıştık. Bu yazımız için BURAYA tıklayabilirsiniz.

PTT Hangi Pozisyonlara Personel Alımı yapacak?

Posta ve Telgraf Teşkilatı anonim şirketi olarak faaliyetlerini yürüten PTT iş pozisyonları büro görevlisi, gişe görevlisi ve dağıtıcı personel olarak belirlenmiştir. Personel alımları çoğunlukla bu kadrolara yapılmıştır. Bu kadrolarda işe başlayıp iş tecrübesi kazandıkça terfi almanız ve yükselmeniz mümkündür.

PTT iş başvuru şartları neler?

PTT iş ilanı yayınlanmasa da daha önceki ilanlara göre personel alım şartlarını şu şekilde derleyebiliriz.

  • TC vatandaşı olmak,
  • 35 yaşından küçük olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Erkekler için askerlik ile ilişkisi olmamak,
  • Öğrenim durumu hakkında kesin bir şart olmamakla birlikte  alım yapılacak pozisyona göre değişebilir. En az lise ve dengi okul mezunu olmak dağıtıcı personel alımı için yeterli olurken, büro görevlisi alımı için önlisans ya da lisans mezunu olma şartı gerekebilir,
  • KPSS sınavına girmiş olmak (taban puan en az 60),
  • En az B ile A2 sürücü belgesine sahip olmak (dağıtıcı pozisyonu için),

Yukarıdaki başvuru şartları kesinleştiğinde isbilgileri.com sitesi olarak sizleri en iyi şekilde bilgilendireceğiz. Bakan Arslan'ın açıklamaları doğrultusunda PTT'den ilan detaylarının açıklanmasını ve personel alımı detaylarını yayınlamasını bekliyoruz.

 
ptt personel alımı tarihi ptt iş başvuruları ne zaman başlıyor ptt iş başvurusu şartları neler ptt açık iş pozisyonları neler
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir. Telefon numarası olan yorumlar numaralar silindikten sonra onaylanır.
Kalan karakter sayısı : 500
Dikkat! Yapılan Her Yorum Kontrol Edildikten Sonra Yayınlanır.