Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Aşçı, Tesisatçı, Elektrikçi gibi kadrolara personel alımı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı sözleşmeli personel alımı kapsamında KPSS ile Temizlik, Bahçe Bakım, Aşçılık, Elektrik, Kaynak, Tesisat kadrolarına sözleşmeli personel alımı yapacaktır.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Aşçı, Tesisatçı, Elektrikçi gibi kadrolara personel alımı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı sözleşmeli personel alımı kapsamında KPSS ile Temizlik, Bahçe Bakım, Aşçılık, Elektrik, Kaynak, Tesisat kadrolarına sözleşmeli personel alımı yapacaktır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı merkez teşkilatında istihdam edilmek üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi ve 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar uyarınca 2020 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı puanı (KPSS) esas alınmak suretiyle sözleşmeli 20 destek personeli pozisyonuna yerleştirme yapılacaktır.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığı Personel Alımı Kadroları ve Kontenjanları

  • 1. Grup Destek Personeli (Temizlik) 11 kişi, 2020 KPSSP94 En az 60 Puan
  • 2. Grup Destek Personeli (Bahçe Bakım) 2 kişi, 2020 KPSSP94 En az 60 Puan
  • 3. Grup Destek Personeli (Aşçılık) 4 kişi, 2020 KPSSP93 En az 60 Puan
  • 4. Grup Destek Personeli (Elektrik) 1 kişi, 2020 KPSSP94 En az 60 Puan
  • 5. Grup Destek Personeli (Kaynak) 1 kişi, 2020 KPSSP94 En az 60 Puan
  • 6. Grup Destek Personeli (Tesisat) 1 kişi, 2020 KPSSP94 En az 60 Puan

Sözleşmeli Personel Alımı Başvuru Genel Şartları

  1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,
  2. Müracaat tarihi itibarıyla herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olmak,
  3. Son başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak,
  4. Erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak,
  5. Kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesine göre sözleşmeli olarak çalışmıyor olmak,
  6. Kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesine göre sözleşmeli olarak çalışmakta iken, son bir yıl içinde hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi sebebiyle kurumlarca sözleşmesinin feshedilmemiş olması veya sözleşme dönemi içinde sözleşmeyi tek taraflı feshetmemiş olmak,
  7. Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek hastalığı bulunmamak.

Sözleşmeli Personel Alımı Başvuru Özel Şartları

1. Grup (Temizlik-11 Kişi) İçin Aranacak Özel Şartlar 1- Ortaöğretim kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmak, 2- 2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında KPSSP94 puan türünde en az 60 puan almış olmak.

2. Grup (Bahçe Bakım-2 Kişi) İçin Aranacak Özel Şartlar 1- Ortaöğretim kurumlarının Bahçecilik alanının Çiçek Düzenleme, Dış Mekân Bitkileri, İç Mekan Bitkileri, Peyzaj veya Süs Bitkileri dallarının birinden ya da Tarım alanının Bahçe Bitkileri, Peyzaj, Bahçıvanlık veya Süs Bitkileri dallarının birinden mezun olmak ya da herhangi bir ortaöğretim kurumundan mezun olup Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Mesleki Eğitim Merkezlerinden alınan “bahçıvanlık” veya “süs bitkileri” dalında kalfalık veya ustalık belgesine sahip olmak. 2- 2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında KPSSP94 puan türünde en az 60 puan almış olmak.

3. Grup (Aşçılık-4 Kişi) İçin Aranacak Özel Şartlar 1- Yükseköğretim kurumlarının ön lisans düzeyinde Aşçılık, Hazır Yemek ve Aşçılık, Yemek Pişirme Teknikleri programlarının birinden mezun olmak, 2- 2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında KPSSP93 puan türünde en az 60 puan almış olmak.

4. Grup (Elektrik-1 Kişi) İçin Aranacak Özel Şartlar 1- Ortaöğretim kurumlarının Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanının Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü veya Elektrikli Ev Aletleri ve Teknik Servisi dallarının birinden mezun olmak, 2- 2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında KPSSP94 puan türünde en az 60 puan almış olmak.

5. Grup (Kaynak-1 Kişi) İçin Aranacak Özel Şartlar 1- Ortaöğretim kurumlarının Metal Teknolojisi alanının Kaynakçılık veya Metal Doğrama dallarının birinden mezun olmak, 2- 2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında KPSSP94 puan türünde en az 60 puan almış olmak.

6. Grup (Tesisat-1 Kişi) İçin Aranacak Özel Şartlar 1- Ortaöğretim kurumlarının Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme alanının Isıtma ve Sıhhi Tesisat Sistemleri veya Yapı Tesisat Sistemleri dallarının birinden mezun olmak, 2- 2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında KPSSP94 puan türünde en az 60 puan almış olmak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş başvurusu zamanı yeri ve şekli

Adaylar başvurularını 29 Temmuz 2022 tarihine kadar e-Devlet üzerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden giriş yaparak, belirtilen takvimde aktif hale gelecek olan iş başvuru ekranını kullanarak gerçekleştirebileceklerdir. Şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

İletişim Bilgileri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığı Telefon: 0 (312) 296 61 14 - 76 58

Adres: Emek Mahallesi, Naci Ayvalıoğlu Caddesi No:13 06520 Çankaya/ANKARA

 
Bakanlık aşçı alımı lise mezunu kamu personeli alımı lise mezunu sözleşmeli personel alımı
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir. Telefon numarası olan yorumlar numaralar silindikten sonra onaylanır.
Kalan karakter sayısı : 500
Dikkat! Yapılan Her Yorum Kontrol Edildikten Sonra Yayınlanır.