KPSS Şartsız memur ataması yapan kurumlar

Çoğunlukla kamu kurumları personel alımlarını kamu personeli seçme sınavı puanına göre yapmaktadırlar. Peki, KPSS şartı olmadan da memur olunabilir mi? Sizin için araştırdık.

KPSS Şartsız memur ataması yapan kurumlar

Son dönemde, özellikle orta öğretim KPSS sınavlarının kalkacağının konuşulması ile beraber, eğitim düzeyi lisansın altında olan bireylerin aklında bazı soru işaretleri var. Elbette herkes devlet memuru olarak risksiz bir hayat yaşamak ister ama eğer KPSS ile işe girmek mümkün değilse, gerçekten de KPSS şartsız memur ataması yapılır mı? Gelin beraber inceleyelim.

Öncelikle belirtmek gerekir ki, neredeyse her ay farklı devlet kurumları kendi internet sitelerinde yaptıkları duyurular ile memur alımı yapmaktadır. Bu kurumlar çoğu zaman KPSS şartı arasa da, bazı zamanlar da (özellikle memur ihraçlarının çoğaldığı son birkaç yılda) KPSS şartsız memur ataması da yapılıyor. Peki bu kurumlar neye göre alım yapmakta? Hangi şartları yerine getirdiğiniz taktirde, memur olarak atanma şansınız bulunuyor?

Öncelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, KPSS şartsız memur ataması için aranan şart. Tüm kurumların kendilerine göre belirlemiş oldukları şartlar olsa da, genel anlamda aranan özellikler şu şekilde olmaktadır; T. C. Vatandaşı olmak, işi yapmaya engel sağlık problemi bulunmamak (engelli kadroları hariç), belirli bir süreden uzun ya da yüz kızartıcı suçtan ötürü hüküm giymemiş olmak, yabancı dil bilgisi (belirli pozisyonlara göre) ve emekli olmamak, emekli aylığı almamak.

Yukarıdaki şartları karşılıyorsanız, KPSS şartsız memur ataması yapan kurumların duyurularını takip etmeniz gerekecektir. Eğer belirlenen, yani kurumun açıkladığı süreler içerisinde başvuru yaparsanız ve başvurunuz olumlu değerlendirilirse, muhtemelen, bir mülakata çağrılacak ve mülakatın sonucuna göre KPSS şartsız memur ataması arzunuz gerçekleşebilecek.

Fakat uyarmamız gereken bir konu var; memur atamaları, özellikle KPSS şartsız memur atamaları, oldukça az kontenjana sahip olmaktadır. Çünkü memur olmak isteyen ve duyuru yapıldıktan sonra başvuru yapan o kadar çok insan var ki, sizin ön plana çıkmanız tamamen başvuruda vereceğiniz bilgilerle doğru orantılı olmaktadır. Örneğin, yabancı dil bilen bir memur alımı için hem İngilizce hem de orta seviye Almanca biliyor olmanız, tercih sebebiniz olabilir.

KPSS şartsız memur ataması son dönemde, önceki dönemlere göre daha fazla olsa da, ülke nüfusuna ve memur olmak isteyen insan sayısına göre yine de yeterli değil. Umuyoruz ki ilerleyen süreçte dilediğiniz devlet memurluğuna atamanız gerçekleştirilir.

 
kpss şartsız memur ataması kpss şartı olmadan atama yapılır mı? hangi kurumlar kpss şartı aramıyor?
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir. Telefon numarası olan yorumlar numaralar silindikten sonra onaylanır.
Kalan karakter sayısı : 500
Dikkat! Yapılan Her Yorum Kontrol Edildikten Sonra Yayınlanır.