PTT 829 Dağıtıcı Personel Başvuru Şartları Neler?

PTT, KPSS 60 puan ile dağıtıcı personel alımı yapıyor. Başvurular başladı. B ve A2 ehliyet sahibi ve KPSS 60 puan ve üzeri alanlar 21 Ağustos 2017 tarihine kadar başvuru yapabilirler.

PTT 829 Dağıtıcı Personel Başvuru Şartları Neler?

Sitemizde geçen hafta Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanının PTT personel alımına dair açıklamalarından bahsetmiştik. Bakan Ahmet Arslan 2500 personel alımı kontenjan dağılımı detayı vermemişti fakat bugün PTT’nin internet sitesinde yayınlanan ilan detaylarında 1671 gişe ve büro görevlisi ve 829 dağıtıcı personel alımı yapılacağı belirtildi.

PTT dağıtıcı personel işi yapacak kişiler çoğunlukla dışarıda çalışacaklardır. Postaneye gelen evrak ve kargoları ilgili kişilere ulaştırmak ile görevli olacaklardır. Bu ulaştırma işi için ehliyet sahibi olmaları gerekmektedir çünkü gidecekleri yere ya motorsiklet ya da araba ile gidecekleri için bu tür araçları sürebilecek yeterlilikte sürücü belgesine sahip olmalıdırlar.

Dağıtıcı olarak çalışacaklar aynı zamanda sağlık durumlarının da işi yapmaları için elverişli olmalıdır. Sürekli dışarıda çalışacak oldukları için mevsimine göre sıcak ve soğuk hava etkinde kalacaklarından sağlıklarına dikkat etmeleri gerekmektedir. Görev yapacakları bölgeyi iyi tanımaları kendilerine dağıtım yaparlarken avantaj sağlayacaktır. Zaten işe alınanlar çalıştıkça bölgelerini ezberleyeceklerinden işi kolaylıkla yapar hale geleceklerdir. Şimdi gelelim ilan detaylarına;

  • 2 yıllık eğitim veren üniversitelerin yazımızın sonunda yer vereceğimiz bölümlerinden mezun olmak yani en az önlisans mezunu olmak,
  • İlanın son başvuru tarihi olan 21 Ağustos 2017 tarihinden önce B ve A2 sınıfı sürücü belgesine sahip olmuş olmak,
  • Posta dağıtım işlerini hem yaya hem de taşıt ile yapabilecek kadar sağlık durumda olmak,
  • Erkek adaylar en az 168cm ve bayan adaylar en az 160cm’den kısa olmamak ve kilo oranı da +-15 olmalıdır. Bu durum sağlık kurulu raporu ile belgelenmelidir,
  • 2016 KPSS sınavına girmiş ve P93 puan türünden en az 60 puan ve üzeri almış olmalıdır.

Yukarıdaki şartları taşıyan kişiler bunun yanında kamu haklarından mahrum olmamalı ve TC vatandaşı olmalıdır. Başvuru sırasında adaylar 25 tercihte bulunacaklardır. Tercihlerini elektronik ortamda dolduracakları form ile gerçekleştireceklerdir. Başvuruları kabul edilen adaylar KPSS sınav puanı üstünlüğüne göre 829 kişi dolana kadar alım yapılacaktır. Asil adaylar kadar yedek adaylar belirlenecektir ve bu kişiler sözlü sınav alınacaktır. Sözlü sınava gidecek dağıtıcı personel adayları yanlarında ehliyetlerini de bulundurmalıdırlar.

PTT Dağıtıcı Personel Alımı Üniversite bölümlerini gösteren liste için TIKLAYINIZ.

PTT dağıtıcı personel iş başvurusu yapmak için TIKLAYINIZ.

 
ptt önlisans mezunu personel alımı ptt KPSS 60 puan ile personel alımı Ptt dağıtıcı personel başvuru şartları
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir. Telefon numarası olan yorumlar numaralar silindikten sonra onaylanır.
Kalan karakter sayısı : 500
Dikkat! Yapılan Her Yorum Kontrol Edildikten Sonra Yayınlanır.