Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Açıktan 425 memur alımı yapıyor

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı açıktan memur alımı ile 2016 KPSS'den 70 puan ve üzeri alan kişiler arasından 25 Ekim 5 Kasım 2017 tarihleri arasında başvuruları başlayacak 425 memur alımı yapacaktır.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Açıktan 425 memur alımı yapıyor

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Açıktan 425 memur alımı yapıyor

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı kurulumu cumhuriyetten önceye dayanmaktadır. Ülkeler arası sınırlar belli oldukça ve bu ülkeler ile ithalat ve ihracat yani ticaret yapıldıkça bu bakanlığı var olduğunu söyleyebiliriz. Tabi Osmanlı devleti zamanında bu isimle anılmasa da buna benzer isimler ile aynı işlevi yerine getirmiştir. Günümüzde ise sanayi toplumu olmamızdan dolayı bu bakanlığın önemi daha da artmıştır. Ülkemize gelen ve ülkemizden çıkan ürünler bu bakanlığın denetiminde gerçekleştirmektedir.

Bakanlık ilk defa açıktan atama ve tüketici hakem heyeti yönetmeliği uyarınca 425 personel alımı yapacaktır. Başvuru şartlarını ve özel şartlarını da yayınlayan bakanlık başvuru için adaylardan 2016 KPSS sınavına girme şartı aramaktadır. Başvuru yapan adaylar arasından belirlenen kontenjanın 3 katı kadar aday sözlü mülakat için çağrılacaktır. KPSS sınav puan türü olarak P3 puan türü belirlenmiştir ve başvuru için adayların 70 puan ve üzeri almaları gerekmektedir.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Personel Alımı Kontenjanları ve Özel Şartları

  • Muhafaza Memuru (300 Kişi)

Üniversitelerin hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme lisans programlarından veya yüksekokulların gümrük işletme bölümünden mezun olmak, 5 Kasım 1988 tarihinden sonra doğumlu olmak (30 yaşından gün almamış olmak), Erkekler 172cm bayanlar ise 165cm ‘den kısa olmamak, sözlü sınavda başarılı olanlardan sağlık kurulu raporu istenecektir.

  • Memur (50 Kişi)

Yukarıda belirttiğimiz üniversiteleri yad a yüksekokulların ilgili bölümlerinden mezun olmak.

  • Avukat (25 Kişi)

Avukatlık ruhsatına sahip olmak, Alım yapılacak iller Ağrı, Artvin, Edirne, Erzurum, Gaziantep, Kahramanmaraş, Mardin, Şanlıurfa, Şırnak, Van olarak belirlenmiştir.

  • Tüketici Hakem Heyeti Raportörü (50 Kişi)

Üniversitelerin 4 yıllık hukuk, siyasal bilimleri, işletme gibi bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir. Türkiye geneli alım yapılacaktır.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı iş başvurusu yapacak kişilerin öncelikle yukarıdaki özel şartları taşımaları ve KPSS sınavından 70 puan ve üzeri almaları gerekmektedir. Başvurular 25 Ekim - 5 Kasım 2017 tarihleri arasında olacaktır ve bakanlığın internet sitesi olan www.gtb.gov.tr adresinde yayınlanacak olan elektronik form doldurularak gerçekleşecektir. Başvuru formu onaylandıktan sonra herhangi bir değişiklik yapılamayacaktır. Bundan dolayı formun eksiksiz ve tam olarak doldurulması önemlidir. Adaylara yapılacak sözlü sınav tarihler ise 18 Aralık 2017 ile 8 Ocak 2018 tarihleri arasında olacaktır.

 
gümrük bakanlığı 425 memur alımı tüketici hakem heyeti memur alımı gtb 300 muhafaza memuru alımı kamu 425 memur alımı
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir. Telefon numarası olan yorumlar numaralar silindikten sonra onaylanır.
Kalan karakter sayısı : 500
Dikkat! Yapılan Her Yorum Kontrol Edildikten Sonra Yayınlanır.