Göç İdaresi Genel Müdürlüğü 34 Kadrolu Kamu Personeli Alımı duyurusu

Göç idaresi genel müdürlüğü giriş sınavı ile toplam 34 kamu personeli alımı yapacaktır. Başvurular online olarak 24 Ocak - 2 Şubat 2018 tarihleri arasında olacaktır.

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü 34 Kadrolu Kamu Personeli Alımı duyurusu

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü 34 Kadrolu Kamu Personeli Alımı duyurusu

Ülkeler geliştikçe az gelişmiş ülkelerden daha gelişmiş ülkelere göç olayları yaşanmaktadır. Bu göç olayları sadece ülkeler arası değil şehirler arasında da sıklıkla görülmektedir. Özellikle ülkemizde de doğudan batıya doğru büyük bir göç yaşanmaktadır. Ülkemizin jeopolitik konumundan dolayı doğu ülkelerinden batıya yani Avrupa’ya göç etmek isteyen kişiler ülkemizi bir köprü gibi kullanmak ister. Kimi Avrupa’ya geçmeyi başarsa da bir çoğu yasadışı yolları denediği için ülkelerine geri gönderilmektedirler. Ülkemizi köprü gibi kullanmanın yanında direk ülkemizde yaşamak için göç edenleri de unutmamak gerekir. Ülkemizde ikamet eden yabancı sayısı 400 binden fazladır.

Ülkemizde bu kapsamda göç alanında politika üretmek, insan haklarına uygun olarak hareket edecek, yabancıların ülkemizde haklarının korunmasına yönelik iş ve işlemleri yürütülmesi işlemleri odaklı olarak kurulan bir genel müdürlük olan göç idaresi içişleri bakanlığına bağlı bir kurumdur. Kurum faaliyetlerini daha verimli yürütebilmek için açık durumda bulunan kadrolarına uzman yardımcısı alımı yapacaktır. Kurumun devlet personel başkanlığında yayınladığı ilanın detaylarına bakalım.

Bayşanslı giriş

Göç İdaresi Kamu Personeli Alımı Kadro Dağlımı

  • İl göç uzman yardımcısı – 20 Kişi
  • Göç uzman yardımcısı – 14 Kişi

Kurum yukarıdaki kadrolara kamu personeli alımı giriş sınavı ile yapacaktır. Bunun için adayların başvuruda bulunması gerekmektedir. Başvuru için adayların genel şartları taşımalı ve kurumun belirlediği öğrenim durumuna sahip olmalıdır. Gerekli şartları inceleyecek olursak; 35 yaşını doldurmamış olmak, 2016 veya 2017 KPSS sınavından en az 80 puan almak, Kurumun belirlediği kontenjanın 20 katı kadar aday arasına girmek, 4 yıllık üniversite mezunu olup birazdan belirteceğimiz bölümlerinden mezun olma şartları bulunmaktadır.

Göç İdaresi Giriş Sınavı Öğrenim Durumu Şartları

  • Göç uzman yardımcısı için adaylar Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden mezunu olmalı ve 280 aday arasına girmelidir.
  • İl göç uzman yardımcısı kadrosu için Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden mezunu olmalı ve 400 aday arasına girmelidir.

İçişleri bakanlığı göç idaresi genel müdürlüğü kamu personeli alımı başvuruları 24 Ocak - 2 Şubat 2018 tarihleri arasında https://www.sinav.asbu.edu.tr adresi üzerinden yapılacaktır. Kurumun göç uzmanı yardımcısı alımı ilanı detaylarına https://goo.gl/EgcrJy adresinden ve il göç uzmanı yardımcısı giriş sınavı ilanı ve sınav konularına https://goo.gl/ChQu53 bağlantısından ulaşabilirsiniz.

 
göç idaresi kamu personeli alımı 2018 göç idaresi giriş sınavı ile uzman yardımcısı alımı kamu uzman yardımcısı alımı ilanları
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir. Telefon numarası olan yorumlar numaralar silindikten sonra onaylanır.
Kalan karakter sayısı : 500
Dikkat! Yapılan Her Yorum Kontrol Edildikten Sonra Yayınlanır.