Giresun belediyesi burs başvurusu nasıl yapılır?

Türkiye'nin en güzel şehirlerinden birisi olan Giresun, gelişen ekonomik durumu ve eğitim düzeyi ile ön plana çıkmaktadır.

Giresun belediyesi burs başvurusu nasıl yapılır?

Türkiye'nin en güzel şehirlerinden birisi olan Giresun, gelişen ekonomik durumu ve eğitim düzeyi ile ön plana çıkmaktadır. Şehirde yaşayan öğrenciler ve maddi olanakları kısıtlı olan ebeveynler için Giresun belediyesi burs başvurusu nasıl yapılabilir, sorusunun yanıtını vermeye çalışacağız.

pasgol giriş

Öncelikle burs alabilmek için başvuru yapmak istiyorsanız, aile bireylerinin üzerinde bir taşınmaz kaydının (ev, arsa vs.) bulunmaması gerekiyor. Ailede memur ya da aile bireylerinden iki kişinin sigorta kaydı ve düzenli geliri varsa, yine burs alma şansınız düşecek, hatta ortadan kalkacaktır. Eğer aile bireylerinden birisi engelliyse ya da anne, baba ya da her ikisi de vefat etmişse, yüksek ihtimalle burs alabilirsiniz.

Burs başvurusu genel olarak anne, baba ya da yasal ebeveyn tarafından yapılmaktadır. Elbette 18 yaşından büyük bireyler Giresun belediyesi burs başvurusu işlemini kendi yapmalıdır.

betpas

Burs başvurusu yapmadan önce edinmeniz gereken belgeler nelerdir?

Öncelikle eğer maddi olanaksızlık çeken bir aileyseniz, muhtarlıktan fakirlik belgesi almanız gerekiyor. Eğer ebeveynlerden birisi ya da ikisi vefat ettiyse, ölüm kağıdını da yanınıza almanızı öneririz. Her ne kadar belediye bu bilgilere ulaşabilse de, işlemi kısaltabilmek adına önemli olabiliyor. Ardından bir dilekçeye usule uygun bir şekilde, talebinizle beraber, öğrencinin okulunu, şubesini, numara ve ismini iletişim bilgilerinizi yazıp, belediyenin ilgili departmanına teslim etmelisiniz. Bu departman genelde halkla ilişkiler olmaktadır.

Eğer şehit veya gazi yakınıysanız ve burs konusunda destek arıyorsanız, direkt olarak belediye başkanına ya da başkanın özel kalemine durumu iletebilirsiniz. Ayrıca böyle bir durumda direkt olarak kaymakamlığa başvurmanız, işlemlerin çok daha hızlı ve basit bir şekilde hallolmasını sağlayacaktır.

 
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir. Telefon numarası olan yorumlar numaralar silindikten sonra onaylanır.
Kalan karakter sayısı : 500
Dikkat! Yapılan Her Yorum Kontrol Edildikten Sonra Yayınlanır.