Belediye Burslarına Başvurular Nasıl Yapılır? Şartları Neler?

Büyükşehir belediyeleri ile şehir belediyeleri üniversite öğrencilerine belli şartları taşımaları doğrultusunda karşılıksız burslar vermektedir.

Belediye Burslarına Başvurular Nasıl Yapılır? Şartları Neler?

Her eğitim öğretim yılı anne ve babalar için biraz sıkıntılı olmuştur. Kimi zaman evde ek iş imkanı arayan ebeveynlere şahit olduğumuz gibi, kimi zaman öğrencilerin okul sonrası yarı zamanlı çalıştığını görebiliyoruz. Peki ailelerin biraz olsun sıkıntısını hafifletecek, gençlerin ihtiyaçlarını biraz olsun karşılayabilecek belediye bursları var mı? Gelin beraber belediye bursları için aranan şartları inceleyelim.

Öncelikle belediye bursları konusunda her belediyenin kendine ait şartları bulunduğunu belirtmemiz gerekiyor. Taktir edersiniz ki tüm belediyelerin şartlarını buraya yazmamız mümkün değil. Ama merak etmeyin, belediye bursları için aranan şartları genel hatlarıyla sizlere ileteceğiz ve emin olun, birçok belediye için bu şartlara sahip olmak, burs almak için yeterli olacaktır.

Öncelikle, bir belediyeden eğitim bursu almak için, o belediyenin bulunduğu ilçede en az 1 yıldır ikamet etmeniz gerekiyor. Bu, kötüye kullanımı ortadan kaldırmak amacıyla alınmış, yerinde bir tedbir.

Genel olarak baktığımız zaman belediye bursları yukarıdaki şartın ardından eğitim desteği verilen öğrencileri şu şekilde kategorize ediyor;

  • Ekonomik yönden dezavantajlı öğrenciler,
  • Şehit ya da gazi çocuğu öğrenciler,
  • Anne ya da babasını kaybetmiş olan öğrenciler,
  • Belirli bir yüzde ile engel raporu olan öğrenciler,
  • Başarılı öğrenciler.

Elbette şehit ya da gazi çocuğu olan öğrenciler için belediye bursları dışında sosyal yardımlar da yapılmaktadır. Bu noktada burs başvurusu nasıl yapılır, sorusuna yanıt vermek amacıyla, İstanbul, Beşiktaş ilçesini örnek olarak alarak ilerleyelim.

Belirli süreler içinde başvuru alan belediye, ön başvuru formunun doldurulması ve belediyeye “öğrencinin ebeveyni” ya da 18 yaşından büyük öğrencinin kendisi tarafından bırakılması 1xbet giriş şartını koymuştur. Yani başkası adına başvuru yapılamamaktadır.

Yukarıdaki başvuruya yanıt telefon yoluyla ya da SMS yoluyla verilmektedir. Belediye bursları için başvuru yapmak aslında bu kadar basit. Zaten birçok bilgi ve belgeniz belediyede olduğu için, ekstra istenen belgeler belediyelere göre değişebilse de, genel anlamda aynı olmaktadır. Elbette şehit, gazi çocuğu ya da anne ya da babası vefat etmiş öğrencilerden, ölüm ya da sağlık raporu belgesi talep edilebilmektedir.

Belediye bursları başvurularınız için eğitim öğretim dönemlerinde belediye sitelerini takip etmenizi öneririz.

 
belediye karşılıksız burs başvurusu yapma belediye karşılıksız burs başvurusu şartları burs veren beldiyeler 2018 geri ödemesiz burs veren belediyeler
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir. Telefon numarası olan yorumlar numaralar silindikten sonra onaylanır.
Kalan karakter sayısı : 500
Dikkat! Yapılan Her Yorum Kontrol Edildikten Sonra Yayınlanır.
ERHAN     2018-11-26 .Belediye bursu istiyorum