Emniyet Genel Müdürlüğü POMEM 10 Bin Polis Memuru Alımı başvuruları başladı

Emniyet Genel Müdürlüğü POMEM 10 bin polis memuru alımı ilanını yayınladı. 9 bin erkek ve bin bayan polis memuru alımına başvuru şartları nelerdir?

Emniyet Genel Müdürlüğü POMEM 10 Bin Polis Memuru Alımı başvuruları başladı
Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Meslek Eğitim Merkezlerine (POMEM) polis memuru alımı için ilan yayınladı. Özellikle üniversite mezunlarının ve atanamayan öğretmenlerin tercihi olan POMEM başvuları başladı.
 
Emniyet Genel Müdürlüğü POMEM'e 10 bin bahsine giriş polis memuru alacağını açıkladı. 10 Bin polis memuru alımı kontenjanları 9 bin erkek ve bin bayan olarak ayrılmıştır. 
 
POMEM 20. dönem polis alımı ilanı için başvurular 3-14 Nisan 2017 tarihleri arasında olacaktır. Başvurular Polis Akademisi resmi internet sitesi üzerinden online olarak yapılacaktır. Polis Akademisi internet sitesi www.pa.edu.tr adresi üzerinden başvuru şartlarını taşıyan adaylar yapabilecektir.

2017 POMEM 20’nci dönem polis meslek eğitimi için adaylarda aranacak şartlar;

  • Lisans mezunu olmak veya denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,
  • 31 Aralık 2017 tarihi itibari ile 30 yaşından gün almamış olmak,
  • 2015 veya 2016 yıllarında yapılan KPSS lisans P3 Puan türünden en az (60,00) taban puanı almış olmak. Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malulü eş veya çocuklarından KPSS lisans P3 puanı en az (48,00) taban puan almış olmak.

POMEM Polis Memuru Alımı Nasıl Olacak?

POMEM başvuruları kabul edilen adaylar yemek, barınma ve sağlık giderleri Emniyet Genel Müdürlüğünden karşılanmak üzere eğitim kampına alınacaklarıdır. Bu eğitimi başarılı bir şekilde tamamlayan adaylar polis memuru olarak atanacaklardır. 

İlan hakkında tüm detaylar www.pa.edu.tr adresinde yayınlanacaktır.

 
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir. Telefon numarası olan yorumlar numaralar silindikten sonra onaylanır.
Kalan karakter sayısı : 500
Dikkat! Yapılan Her Yorum Kontrol Edildikten Sonra Yayınlanır.