Diyanet İşleri Başkanlığı sınav ile İlçe Müftüsü alımı şartları belli oldu

Diyanet İşleri Başkanlığı ilçe müftüsü alımı için yazılı ve sözlü sınav yapacağını duyurdu. İlana kimler başvuru yapabilir? İlan şartları neler? Kaç ilçe müftüsü ataması yapılacak? sorularına cevaplar haberimizdedir.

Diyanet İşleri Başkanlığı sınav ile İlçe Müftüsü alımı şartları belli oldu

Diyanet İşleri Başkanlığı boş durumda olan 100 ilçe müftülüğü kadrolarına müftü atamak için sınav yapacağını duyurdu. Diyanet İşleri Başkanlığı ilçe müftüsü olarak tanabilmek için başkanlık tarafından yapıalcak olan sözlü ve yazılı sınavda başarılı olmak gerekmektedir.

2017 Diyanet İşleri Başkanlığı ilçe müftüsü alımı başvurusu sırasında istenecek belgeler ise nüfus cüzdanı, en az 4 yıllık dini yükseköğrenim mezuniyetini gösterir diploma ya da mezuniyet belgesi, ihtisas kursu veya doktora belgesi ve görev yapmaya engeli olmadığını beşirten sağlık raporu gerekmektedir.

2017 DİB İlçe Müftüsü Alımı Yazılı Sınav Konuları Neler?

Diyanet İşleri Başkanlığı ilçe müftüsü alımı için adaylara yazılı ve sözlü sınav uygulayacaktır. Yazılı sınavda adaylar Kur'an-ı Kerim, Arapça, Tesfir, Hadis, Kelam, Fıkıh, İslam Tarihi ve İslam Ahlakı, Dini ve Mesleki genel kültür ve bakanlık ve devlet memurları ile ilgili mevzuat konularından sorumludurlar. Adaylar yazılı sınavdan en az 70 puan almaları gerekmektedir.

Yazılı sınavda başarılı olan adaylar ise sözlü sınava çağrılacaktır. Sözlü sınavda adaylara Kur'an-ı Kerim (kıraat, anlam ve tesfir - 30 puan), arapça (30 puan), dini bilgiler (hadis, fıkıh, kelam, islam tarihi ve islam ahlakı - 30 puan) ve başkanlık ve devlet memurları ile ilgili mevzuat (10 puan) sorumlu olarcaklardır.

Adaylar; “Sınav Giriş Belgesi” alma işlemlerini (https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav) adresi aracılığıyla gerçekleştireceklerdir. Detaylı bilgi almak için e-mail : persis@diyanet.gov.tr Telefon : (0312) 295 70 00 iletişim yollarını kullanabilirsiniz.

 
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir. Telefon numarası olan yorumlar numaralar silindikten sonra onaylanır.
Kalan karakter sayısı : 500
Dikkat! Yapılan Her Yorum Kontrol Edildikten Sonra Yayınlanır.