Adalet Bakanlığı 194 Zabıt Katibi Alımı ilanı yayınladı

Adalet Bakanlığı sitesinde zabıt katibi, mübaşir ve teknisyen alımı ilanı yayınladı. Zabıt katipliği alım şartlarını da yayınlayan bakanlık son başvuru tarihi olarak 5 Eylül 2017 olarak belirledi.

Adalet Bakanlığı 194 Zabıt Katibi Alımı ilanı yayınladı

Zabıt Katipliği sitemizde en çok aranan ilanlardan olmaktadır. Özellikle televizyon kanallarında sıkça bu meslekten bahsedilir. Adaylara yapılacak sınavların görüntülerini veren TV kanallarında adaylar ellerinde klavyeler ile çalışmalar yapmaktadır ve sınavda başarılı olmanın yolunun klavye ile en çok kelimeyi doğru bir şekilde yazmak olduğunu belirtmişlerdir. Peki, zabıt katipliği nedir? Biraz bundan bahsedelim.

Zabıt katipliği işinde katipler adliyelerde görev yaparlar ve hem davalarda hem de ifade almalarda yapılan görüşmeleri kayıt altına alırlar. Bu görüşmeler sözlü olarak yapıldığından ifadelerin hızlı bir şekilde eksiksiz olarak kayıt altına alınması gerekir. Bunun için katipler klavyeyi çok iyi kullanmalıdır. 10 parmak yazma dediğimiz ekrana bakmadan parmakları klavyede belirli bir tuş kombinasyonu ile yerleştirerek hızlı yazmayı iyi bilmeleri gerekmektedir.

Adalet Bakanlığı tarafından istihdam edilen zabıt katipleri alımları ara ara yayınlanmaktadır. 17 Ağustos 2017 tarihinde de yeni bir zabıt katibi alımı ilanı yayınlanmıştır. Adalet Bakanlığı sadece zabıt katibi değil bunun yanında mübaşir ve teknisyen alımı da gerçekleştirecektir. İlan detaylarını incelemek gerekirse 2016 KPSS sınavı girmiş olmak gerekmektedir. Diğer şartları da inceleyelim.

Adalet Bakanlığı Zabıt Katibi Alımı özel şartları

  • Fakülte veya yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet meslek yüksekokulları, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet önlisans programı, adalet meslek lisesi veya diğer lise ya da dengi okulların ticaret veya bilgisayar bölümlerinden mezun olmak. (Bu maddede sayılan öğretim kurumlarından mezun olanlardan daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.)
  • En az lise mezunu olan ve daktilo ya da bilgisayar dersini başarı ile tamamladığını belgeleyen ve MEB onaylı bilgisayar ya da daktilo kullanım belgesi sahibi olmak,
  • Kurum tarafından belirlenen komisyon tarafından adaylara verilecek metni 3 dakika içinde en az 90 kelime olacak şekilde eksiksiz olarak yazmak. Bunu yazamayanlar sözlü mülakata çağrılmayacaktır.
  • Mübaşir kadrosuna başvuru yapacaklar en az lise mezunu olmalıdır.
  • Teknisyen kadrosuna başvuru yapacaklar en az meslek lisesi mezunu olmalıdır.

Başvuru yapacak olan adaylar başvurularını Ankara, İstanbul ve İzmir adalet komisyonlarına ya da belgeleri buraya gönderme yetkisi bulunan mahalli Cumhuriyet başsavcılıklarına yapmaları gerekmektedir. Başvurular 5 Eylül 2017 tarihinde sona erecektir.

Başvuru sırasında istenecek belgeler neler?

  • Başvuru formu,
  • Diploma,
  • 2016 KPSS sonuç belgesi,
  • Evli olanların eşlerinin iş durumları ile ilgili beyan,
  • Güvenlik ve arşiv araştırması formu,
  • Bilgisayar ya da daktilo kullanım belgesi.

Adalet Bakanlığı zabıt katibi alımı ilanı tam metni için https://goo.gl/984v3S

Adalet Bakanlığı iş başvurusu formu için TIKLAYINIZ

 
zabıt katibi alım şartları adalet bakanlığı zabıt katibi alımı zabıt katibi nasıl olunur
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir. Telefon numarası olan yorumlar numaralar silindikten sonra onaylanır.
Kalan karakter sayısı : 500
Dikkat! Yapılan Her Yorum Kontrol Edildikten Sonra Yayınlanır.