Zabıt Katibi Maaşları 2017

Adalet bakanlığı her sene bünyesine ihtiyacı olduğu kadar zabıt katibi alımı yapmaktadır. Zabıt katipliği savcılık kaleminde görevli,mahkemelerde görevli, cezaevlerinde görevli ve icra müdürlüklerinde görevl yapmaktadırlar.

Zabıt Katibi Maaşları 2017

Adalet bakanlığı her sene bünyesine ihtiyacı olduğu kadar zabıt katibi alımı yapmaktadır. Zabıt katipliği savcılık kaleminde görevli,mahkemelerde görevli, cezaevlerinde görevli ve icra müdürlüklerinde görevl yapmaktadırlar. Zabıt katibi olabilmek için öncelikle adayların en az lise mezunu olması ve Kamu personel seçme sınavından 70 puan almış olmaları gerekmektedirç Lise mezunu olmayan adaylar Milli Eğitim Bakanlığı onayı ile 160 saatlik bilgisayar sertifikasına sahip olmanız da yeterlidir.

Lise mezunu olan ve KPSS'den en az 70 puan almış olan adaylar Adalet Bakanlığı tarafından yapılacak olan uygulama ve mülakat sınavını geçmeleri gerekmektedir. Q ve F klavye ile girilen ilk sınavı geçen adaylar için mülakat tarihi belirlenerek mülakata davet edilir mülakatta adaylara genel kültür, tarih ve güncel konulardan sorular sorulmaktadır. Atama sürecinde ise sözlü ve uygulamalı sınavlarda alınan puanların ortalamasıyla belli olur.  

Zabıt katibi maaşları mezun olduğunuz okula göre değişiklik gösterir. İşe yeni başlayan zabıt katipleri 2000 TL ile 2.200 lira arasında maaş almaktadır. Eğer çalışan evli ve çocuklu ise 200 lira daha ekstra ödenek almaktadır. İlerleyen zamanlarda kıdem yılı ve hizmet süreniz de maaşınızda değerlendirilip ortalama 2200 lira net maaşa sahip olabilirsiniz. Eğer bu işte kadrolu lise mezunu personel iseniz net 2000 lira maaş, lisans mezunu iseniz 2150 lira maaş alabilirsiniz. Yeni başlayan zabıt katibi maaşı ise ortalama olarak 2.400 lira olarak bilinmektedir. Kamuda çalışanların maaşlarını etkileyen birçok faktör olduğu için ancak ortalama miktarlardan bahsetmek mümkündür.

 
Katip zabıtları ne kadar maaş alıyor? Üniversite mezunu zabıt katibi maaşları Zabıt katibi sınavları 2017 Yeni başlayan zabıt katibi maaşı 2017 Memurlar Memur Alımı 2017 Personel Alımı 2017
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir. Telefon numarası olan yorumlar numaralar silindikten sonra onaylanır.
Kalan karakter sayısı : 500
Dikkat! Yapılan Her Yorum Kontrol Edildikten Sonra Yayınlanır.