Özel Sektör Hemşire Maaşları

Hemşirelik bölümünü bitirdikten sonra görev alacak olan hemşireler için hemşire maaşları özellikle kamu ya da özel sektöre göre belirlenmektedir. Bu nedenle özellikle sınava girmek isteyen hemşirelerin KPSS sınavını kazanması durumunda kamuda görev almaları sağlanabilir.

Özel Sektör Hemşire Maaşları

Özel Sektör Hemşire Maaşları

Hemşirelik bölümünü bitirdikten sonra görev alacak olan hemşireler için hemşire maaşları özellikle kamu ya da özel sektöre göre belirlenmektedir. Bu nedenle özellikle sınava girmek isteyen hemşirelerin KPSS sınavını kazanması durumunda kamuda görev almaları sağlanabilir. Yapılacak olan atama sonrasında bölgeye göre belirlenmiş olan maaş seçenekleri üzerinden çalışmaya başlayabilirler. Özellikle kamuya girmeyi başaramayan hemşireler özel sektörde çalışma imkanı elde edebilirler. Sağlık kurum veya kuruluşlarında görev alacak olan hemşireler belirlenen görev dağılımını uygun şekilde hastalara müdahale etmektedir. Bu nedenle farklı bölümlerde görev almaları söz konusu olabilir.

Belirlenmiş olan özel sektör hemşire maaşları 9000 TL ile 14000 TL arasında değişmektedir. Özellikle kamuya oranla daha düşük maaş almaları söz konusu olmaktadır. Bu nedenle çoğu zaman hemşireler mezun olduktan sonra kamuda görev alabilmek için KPSS sınavına girmektedir. Yoğun olan bölgelerde maaşlar daha yüksektir. Bu nedenle özellikle büyükşehirlerde veya terör bölgelerinde alınan maaş oranları daha yüksek olabilir. Yoğunluğun az olduğu bölgelerde en düşük maaş seçeneği 9000 TL olarak belirlenmiştir. Her yıl yapılan zamlar ile bu oran yükselmektedir. Zam oranları hastanelere göre değişebilir. Özellikle hastanelerde döner sermaye olması durumunda alacakları ücret artabilir.

Hemşire Maaşları

Yapılan düzenlemelerin ardından özel sektörde çalışmakta olan hemşireler için verilen en düşük hemşire maaşı kamuya oranla düşüktür. Kamuda görev alan hemşireler 13-19 bin arası maaş alırken özel sektörde olanlar 9-14 bin arası maaş almaktadır. Bu durum hemşirelerin görev aldığı hastane, sağlık kuruluşuna göre değişebilir. En düşük maaş üzerinden yapılan hesaplamalar alınacak olan maaşların belirlenmesini sağlamaktadır. Kamuya girmeyi başaramayan hemşireler özel sektörde farklı kurumlarda görev almaya en düşük maaş seçeneği üzerinden başlayabilirler. 

 
özel sektör hemşire maaşları kamu hastaneleri hemşire maaşları üniversite hastanesi hemşire maaşları hemşire maaşı ne kadar 2018
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir. Telefon numarası olan yorumlar numaralar silindikten sonra onaylanır.
Kalan karakter sayısı : 500
Dikkat! Yapılan Her Yorum Kontrol Edildikten Sonra Yayınlanır.
hemşire     2019-10-26 Bilgilerin güncellenmesi gerekli.