Öğretmenlerin ek derslerine Temmuz 2019 Zammı yansıdı. Yeni ek dersler kaç lira?

MEB kadrolu, sözleşmeli ve ücretli öğretmenlerin Temmuz 2019'da alacakları net ek ders ücretleri belli oldu.

Öğretmenlerin ek derslerine Temmuz 2019 Zammı yansıdı. Yeni ek dersler kaç lira?

Milli Eğitim Bakanlığında görev yapmakta olan öğretmenlerin Temmuz ayı zam oaranları belli oldu. Yapılan toplu sözleşmeye göre öğretmenlerin ve diğer memurların yüzde kaç oaranında zam alacakları önceden belli oluyor. Son sözleşmede bu sabit zam oranına enflasyon farkının da ekleneceği belirtilmişti. Buna göre öğretmenler Temmuz ayında ek derslerini zamlı olarak almaya başlayacaklar.

Öğretmenlerin ek dersleri sabit değildir veya başka bir deyişle her öğretmen ek ders alacak diye bir zorunluluk yoktur. Sınıf öğretmenleri sabit ek ders ücreti alılarken branş öğretmenleri zorunlu girmeleri gereken ders saatinin doldurduktan sonra isterlerse ya da okulunda veya başka bir okulda ders olması durumunda zorunlu saatinin üzerine girecekleri her ders saati üzerini ek ders ücreti oalrak almaktadırlar.

Kadrolu ve Sözleşmeli Öğretmenlerin Ek Ders Ücretleri Farklı

MEB bünyesinde görev yapan kadrolu ve sözleşmeli öğretmenler aynı ek ders ücretlerini almamaktadırlar. Ücretli öğretmenler ise kadrolu öğretmenler ile aynı ek ders ücretlerini almaktadırlar. Sözleşmeli öğretmenler kadrolu öğretmenelre göre yüzde %14 daha az ek ders ücreti almaktadırlar. Bunun sebebi ek ders ücretlerinden yüzde %14 oradanında SGK kesintisinin yapılmasıdır.

Ek Ders Ücretlerine Neden Zam Yapıldı?

Öğretmenlerin alacakları ek ders ücretleri zamları toplu sözleşme ile belirlenmişti. Bu oran 2019 Temmuz ayı için yüzde %4 olarak belirtilmişti. Buna ek olarak eklenecek enflasyon farkı da belli oldu. Aralık ayı enflasyon verileri belli olunca ek ders ücretlerine eklenecek enflasyon farkı da belli olmuş oldu. Yüzde %6,7 lik %10,7 oranında artış olacak.

Kadrolu ve Sözleşmeli Temmuz 2019 Net Ek Ders Ücreti Kaç Para Olacak?

2019 yılı ocak ayı itibariyle brüt ek ders ücreti 18,28 TL'ye çıktı. İşte öğretmenlerin 2019 yılı  Temmuz ayı itibariyle net ek ders ücretleri:

  • Kadrolu Öğretmenler: 16,18 TL
  • Sözleşmeli Öğretmenler: 13,91 TL
  • Ücretli Öğretmenler: 16,18 TL
 
Öğretmenlerin zamlı ek ders ücretleri ne kadar Temmuz 2019 öğretmen ek ders ücreti kaç para 2019 da öğretmenler kaç para ek ders alacaklar zamlı ek ders ücretleri kaç para ek derslere kaç para zam yapıldı
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir. Telefon numarası olan yorumlar numaralar silindikten sonra onaylanır.
Kalan karakter sayısı : 500
Dikkat! Yapılan Her Yorum Kontrol Edildikten Sonra Yayınlanır.