Gemi Adam nedir? Nasıl Gemi Adam olunur? 2017 Gemiadam maaşları ne kadar?

Gemiadamlar ülkemizde meslek tanımı olarak tam bilgi sahibi olmadığımız bir meslek koludur. Deniz iş kanuna bağlı olan gemi adamlar hakkında tüm bilgiler, maaşları, nasıl olunur bilgileri haberimizde mevcuttur.

Gemi Adam nedir? Nasıl Gemi Adam olunur? 2017 Gemiadam maaşları ne kadar?

Deniz iş kanununa göre bir hizmet aktine dayanarak gemide çalışan kaptan, zabit ve tayfalarla diğer kimselere gemiadamı deniz. Bu tanımdan yola çıkarak gemi üzerinde bulunan insanlar yolcular hariç gemiadam olarak adlandırılır. Bir çok kişi gemiadam maaşlarının yüksek olduğunu belirtir. Yazımızın sonunda bu konuya da değineceğiz.Ayrıca gemiadam personel alımı iş ilanları olduğunda da sitemizde yayınlanacaktır.

Gemiadamı olma şartları nelerdir?

  1. T.C. vatandaşı olmak,
  2. Gemiadamı yönetmeliğine uygun yeterlilik derecesine sahip olmak,
  3. Sağlık durumunun deniz hizmetlerinde çalışmasına engel durumunun olmadığını belgelemek,
  4. 5237 sayılı TCK'da yer alan örgüt faaliyetlerinde bulunmamak.

Gemi kaptanı olmak isteyen hatta ululararası gemi kaptanlığı için yukarıdaki maddelere ek olarak bu maddenin birinci fıkrasında yer alan hükümlere ek olarak, taksirli suçlar ve ertelenmiş mahkumiyet kararları hariç olmak üzere, hükmün açıklanmasının geri bırakılması sınırından fazla süreli hapis cezası veya affa uğramış olsalar dahi, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, hileli iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma, terörün finansmanı suçlarından dolayı hürriyeti bağlayıcı ceza ile hüküm giymemiş olmak gerekir.

Gemi Adamları Ne Kadar Maaş Alır?

Yukaıdaki ücretler dolar kurundan dolayı ülkemiz şartlarında çok iyi görünmektedir. Gemi adamlar Türk lirası ile en az 7 bin TL maaş alabilmektedirler. isbilgileri.com sitemizde gemiadam iş ilanları açıklandığı zaman yayınlanacaktır.

 
Gemi Adam nedir Nasıl Gemi Adam olunur 2017 Gemiadam maaşları ne kadar 2017 gemiadam iş ilanları 2017 gemi adam iş ilanları 2017 gemiadam maaşları 2017 gemi adam personel alımları
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir. Telefon numarası olan yorumlar numaralar silindikten sonra onaylanır.
Kalan karakter sayısı : 500
Dikkat! Yapılan Her Yorum Kontrol Edildikten Sonra Yayınlanır.