Sağlık Memuru Maaşları 2018

Kamu ve özel hastanelerde görev yapan sağlık memuru tarafından alınan maaşlar dönemler itibariyle güncellenmektedir. Genel olarak maaşlar üzerinde memurun öğrenim durumu etkili olmaktadır. Eğitim seviyesinin artmasıyla birlikte buna bağlı olarak maaşlarda da artış görülmektedir.

Sağlık Memuru Maaşları 2018

Sağlık Memuru Maaşları 2018

Kamu ve özel hastanelerde görev yapan sağlık memuru tarafından alınan maaşlar dönemler itibariyle güncellenmektedir. Genel olarak maaşlar üzerinde memurun öğrenim durumu etkili olmaktadır. Eğitim seviyesinin artmasıyla birlikte buna bağlı olarak maaşlarda da artış görülmektedir. Yapılan toplu sözleşme ile birlikte sağlık çalışanlarının maaşlarına ocak ayında yüzde dört, temmuz ayında ise yüzde üç buçuk civarında artış yapılacaktır. Buna ek olarak enflasyon farkı oluşması durumunda da bu durum maaşlara yansıtılacaktır.

Hükümet ile memur sendikaları arasında yapılan anlaşmaya göre en düşük memur maaşının 2018 yılının temmuz ayından itibaren 2928 TL olacağı belirtilmektedir. Özel sektörde çalışan sağlık personellerinin alacağı maaşlar ise çalışılan kuruma bağlı olarak değişkenlik göstermektedir.

Hemşire Maaşları 2018

Sağlık Bakanlığı’na bağlı bulunan kamu kurumlarında veya devlet hastanelerinde çalışan hemşirelerin alacakları maaşlar genel itibariyle üç bin lirayla üç bin beş yüz lira arasında değişmektedir. Eğer hastane ya da kurumun kapsamı genişse yani büyük bir hastaneyse alınan maaşlar da buna bağlı olarak artış göstermektedir.

Hemşire olabilmek için KPSS puanı ile yerleştirme yapılmaktadır. Yapılan atama ve alınan maaşlar öğrenim seviyesine göre farklılık göstermektedir. 2018 yılının ocak ayı ile birlikte üniversite mezunu olan hemşirelerin alacağı en az maaşın üç bin yedi yüz otuz beş lira olacağı belirtilmektedir. Bu maaş 5/1 kademesinde olan hemşireler için geçerlidir. Buna göre hemşire maaşları için ocak ayında yüzde dört zam yapılacaktır.

Temmuz 2018 tarihinden itibaren ise alınacak hemşire maaşları yüzde üç buçuk zamlı hali ile üç bin sekiz yüz atmış altı lira olacaktır. Ancak İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde hemşirelerin iş yoğunluğu daha fazla olduğundan dolayı buralarda alınan sağlık memuru maaşları daha fazla olabilmektedir.

 
sağlık memuru maaşları 2018 hemşire maaşları 2018 en düşük sağlık memuru maaşı özel hastane personel maaşı 2018
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir. Telefon numarası olan yorumlar numaralar silindikten sonra onaylanır.
Kalan karakter sayısı : 500
Dikkat! Yapılan Her Yorum Kontrol Edildikten Sonra Yayınlanır.