Yurtdışı Kanada ve ABD Lise Mezunu Personel Alımı

Kanada Toronto ve Amerika Birleşik Devletleri Los Angeles Başkonsoloslukları en az lise ve dengi okul mezunu 3 sözleşmeli sekreter alımı yapmaktadır.

Yurtdışı Kanada ve ABD Lise Mezunu Personel Alımı

Yurtdışı başkonsolosluklarımız belirli aralıklarla Türk vatandaşı personel alımı yapmaktadır. Bu personel alımları ile yurtdışında bulunan başkonsolosluklarda Türk personel çalışmış olur ve ülke toprağı sayılan bu kurumlarda yabancı personel çalışmamış olur. Başkonsolosluklar personel alımlarını adaylara kendi uyguladıkları yazılı, sözlü ve uygulamalı sınav ile yapmaktadır.

Şu anda Amerika Los Angeles ve Kanada Toronto Başkonsoloslukları Türk uyruklu personel alımı duyurusu yayınlamıştır. Toronto, Kanada’nın en büyük şehridir. Ticaret oldukça gelişmiştir. Los Angeles ise Amerika Birleşik Devletlerinin büyük şehirlerindendir. Los Angeles oldukça gelişmiş bir şehirdir. Ülkemizin bu iki şehirde de başkonsolosluğu bulunmaktadır.

Toronto ve Los Angeles Başkonsoloslukları Personel Alımı Genel Şartları

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Sınav tarihi itibariyle 41 yaşından gün almamış olmak, (Los Angeles 3 Ekim 2017, Toronto 29 Eylül 2017)
  • En az lise ve dengi okul mezunu olmak ya da bu okullara denklik derecesinde yurtdışı okullardan mezun olmak (Ateşeliklerden denklik belgesi alınacaktır),
  • Kamu haklarından mahrum olmamak yani devlet memuru olmasına engel bir durum bulunmamak,
  • Ağır hapis cezası, zimmet, dolandırıcılık, hırsızlık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma gibi suçları işlememiş olmak,
  • Erkek adaylar başvuru yapmaları için askerlik görevlerini fiilen yapmış olmalı veya yapmış sayılmalıdır,
  • Başkonsolosluklar yurtdışında bulunduğu için başvuru yapanların sağlık durumlarının bu ülkelerde çalışmasına engel durumda olmamalı (Personel alımı gerçekleşenler sağlık kurulu raporu sunacaklardır.),
  • Her iki ülkede en çok kullanılan dil olan İngilizceyi ve ana dilimiz olan Türkçeyi çok iyi derecede bilmek,
  • Yazışmalar ve görüşmeler için bilgisayar ve daktilo kullanabilmek.

Başkonsolosluk iş başvurusu yapacak adaylar iki farklı kurum ilanından bahsettiğimizden dolayı son başvuru tarihlerine dikkat etmelidirler. Toronto Başkonsolosluğu son başvuru tarihi 29 Eylül 2017 ve Los Angeles Başkonsolosluğu son başvuru tarihi 3 Ekim 2017’dir. Başvurular ister posta yolu ile ister şahsen yapılabilmektedir. Posta yolu başvuru yapacaklar son başvuru tarihine dikkat ederek evraklarını göndermelidirler. Los Angeles 1, Toronto 2 sekreter alımı yapacaktır. Aşağıda başvuru için gerekli olan evraklar bulunmaktadır.

  • Sınava katılmak istediğinizi belirten ve iletişim bilgilerinizi bulunan başvuru dilekçesi,
  • Özgeçmiş (CV),
  • Türk pasaportu aslı ve fotokopisi,
  • Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi,
  • Diploma,
  • Erkekler askerlik şubelerinden alacakları terhis belgesi ya da askerlikle ilişiği olmadığına dair belge,
  • 2 adet fotoğraf.

Posta yolu ile başvuru yapacak kişiler için kurumların adresleri şu şekildedir. “T.C. Los Angeles Başkonsolosluğu, 6300 Wilshire Blvd. Suite 2010, Los Angeles CA-90048” ve “T.C. Toronto Başkonsolosluğu, 10 Lower Spadina, Suite 300, Toronto ON, M5V 2Z2”. Başvuru evraklarınızı bu adreslere gönderebilirsiniz.

Los Angeles Başkonsolosluğu personel alımı ilanı tam metni için https://goo.gl/x3CMwN

Toronto Başkonsolosluğu personel alımı ilanı tam metni için https://goo.gl/oy36U4

 
lise mezunu yurtdışı iş ilanları amerika lise mezunu personel alımı kanada lise mezunu personel alımı
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir. Telefon numarası olan yorumlar numaralar silindikten sonra onaylanır.
Kalan karakter sayısı : 500
Dikkat! Yapılan Her Yorum Kontrol Edildikten Sonra Yayınlanır.
Tirkesh     2018-03-19 Benim ismim Tirkesh kendim Turkmen arkadashyym.Yurt dyshynda chalyshma istiyorum.Onje Rusyada Turk shirketlerinde havalandyrma ishinde chalyshdym.Sitem t.t.@bk.ru