İnfaz Koruma Memuru Maaşları 2017

Halk arasında gardiyan olarak bilinen İnfaz ve Koruma Memuru Alımı her yıl Adalet bakanlığı tarafından yapılmaktadır.

İnfaz Koruma Memuru Maaşları 2017

Halk arasında gardiyan olarak bilinen İnfaz ve Koruma Memuru Alımı her yıl Adalet bakanlığı tarafından yapılmaktadır. İnfaz koruma memurları görevli oldukları ceza evlerinde iç güvenlik ve düzenden sorumlu olarak görev yapmaktadırlar. Ceza evlerine yeni gelen mahkumların kayıt işlemi değerli eşya teslimatlarını yaparak raporlayan kamu personelleridir. Ayrıca koğuşlarda belirli aralıklar ile kontroller yaparak her hangi bir olumsuzluk olup olmadığını kontrol ederler.

Tutuklu ve hükümlülerin revire çıkarma, yemek, banyo gibi ihtiyaçlarını düzenli olarak kontrol etmekle beraber, Tutuklu ve hükümlülerin kaçma ihtimaline karşı ceza evlerinde bulunan cam, pencere ve kapıları kontrol eder. Yine düzenli olarak ceza evlerinde mahkumların sayımını yaparak bir üst pozisyona raporlar. Her yıl Adalet Bakanlığı bünyesine 1000 ila 1500 arasında İnfaz koruma memuru alımı yapmaktadır.

Adalet Bakanlığı bünyesinde çalışmakta olan infaz koruma memurları, 7 yıl süre ile çalıştıkları takdirde İç işleri bakanlığına bağlı emniyet genel müdürlüklerinde polis olarak geçiş de yapabilmektedirler. Mesleğe yeni başlayan lise mezunu infaz koruma memurları 1960 TL, lisanslı memurlar ise 2300 TL maaş almaktadırlar. Kıdemli gardiyan maaşları ise 2.700 TL civarına kadar ulaştığı da bilinir. Maaşı belirleyen en önemli unsurlar; eğitim durumu ve kıdem seviyesidir.

 
İnfaz koruma memuru ne kadar kazanıyor? İnfaz koruma memuru ne kadar maaş alıyor? İnfaz koruma memuru alımı 2017 İnfaz koruma memuru İş İlanları İnfaz koruma memuru alımı Personel alımı
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir. Telefon numarası olan yorumlar numaralar silindikten sonra onaylanır.
Kalan karakter sayısı : 500
Dikkat! Yapılan Her Yorum Kontrol Edildikten Sonra Yayınlanır.