Yetişkinlerde ateş düşürmenin yöntemi?

Yetişkinlerde ateş nasıl düşürülür? Yüksek ateşi olanlar neler yapmalı işte detaylar.

Yetişkinlerde ateş düşürmenin yöntemi?

Yetişkinler'de ateş yüksekliği olduğu zaman genel olarak yapılan yanlışlardan bir tanesi kişinin üşüme hissiyatı ile birlikte ki, ateş genelde üşüme ile birlikte ortaya çıkar üzerine daha fazla giyindiğini görürüz. Üzerine daha çok battaniye ve yorganlar aldığını görürüz, bu çok yanlış bir uygulamadır.

Ateş yüksekliği olan bir insanın mutlaka bir tişör ve şortla birlikte durması yerinde olur, çünkü bu tür uygulamalar, yorganın altına girmeler daha kalın giyeceker giymek kişinin vucut ısısını dahada yükseltir ve ateşinin daha yükselmesine daha patolojik ve hastalığının daha fazla ilerlemesine sebep olur.

Ateş yüksekliği olan bir birey öncelikle üzerindeki kıyafetleri çıkarmalı bunla birlikte mutlaka soğuk uygulama yapmak gerekir. Özellikle alna kotuk altına diz altlarına ıslatılmış havlular koyulabilir ve bu şekilde ateş düşürülmeye çalışılmalıdır. 

Buna rağmen ateş düşmüyorsa vucut ısısındaki bir su ile duş alınır ancak halk arasında bu uygulama genellikle sıcak su ile duş alınırki buda ateşin yükselmesini neden olabilir, ve çok sıcak suda ateş daha fazla yükselir. 18 yaşın üzerindeki insanlarda bazı ağrı kesici ve ateş düşürücülerden fayda görülebilir. Tüm bunlara ragmen ateş düşmüyorsa hala yükselmeye devam ediyorsa muhakkak doktora gidilmelidir.

 
Vücut ısısı Titreme Üşüme hissi Ateş Yüksekliği Ateşin Yükselmesi Ateşin Nedenleri Ateşli Hastalıklar Yükselen Ateş Sürekli Ateş Ateş Nasıl Düşürülür Ateş Düşürme
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir. Telefon numarası olan yorumlar numaralar silindikten sonra onaylanır.
Kalan karakter sayısı : 500
Dikkat! Yapılan Her Yorum Kontrol Edildikten Sonra Yayınlanır.