Memur olmak için KPSS'den kaç puan almak gerekir?

Kamu kurumlarında memur olarak çalışmak isteyenlerin kaç puan almaları gerekmektedir.

Memur olmak için KPSS'den kaç puan almak gerekir?

Kamu personeli seçme sınavın'dan yüksek puan almak elbette çok önemli. Yine KPSS den yüksek puan almak tercih sıralamasında çok önem arz etmektedir. Tercih sıralaması yapılırken yani kamu kurumu tarafından belirlenmiş olan puanın üzerinde yüksek puan alan adaylarda bu kuruma başvuru yapacağı için Kamu personeli seçme sınavından yüksek puan almak bir hedef olmalıdır.

Tercihlerde yine alınan puan sıralamasına göre yüksekten düşüğe göre sıralanarak yerleştirmeler yapılmaktadır. Kamu personeli seçme sınavın'da en düşük 60 puan almak gerekir, yani belirlenen taban puan 60 dır. Bu puanın altında puan alan adaylar tercih yapma hakkını elde edemezler.

Dolayısı ile 60 puan ve üzerine çıkan adaylar tercih yapma hakkına sahip olurlar. Türkiye'de Kamu personeli seçme sınavları 2 yılda bir yapılmaktadır dolayısı ile burada alınan puan adayın 2 yıl boyunca tercih yapma hakkını elinde tutmasını sağlar.

Yani ilk sınava girip 80 puan alan aday bir sonraki yıl kurum tarafından personel alımı, memur alımı için talepde buunduğunda ÖSYM ye tercihde bulunabilir. Bir sınava daha girmeden tercih yapabilir ve dolayısı ile bir kuruma yerleştirilebilir.

 
Devlet Memuru Olma Şartları Devlet Memuru Kademeleri Memurun Atanması Devlet Memurluğunda Atamalar Devlet Memurluğu Sınavları Devlet Memuru Olmak için Şartlar Devlet Memuru Olma Yolları
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir. Telefon numarası olan yorumlar numaralar silindikten sonra onaylanır.
Kalan karakter sayısı : 500
Dikkat! Yapılan Her Yorum Kontrol Edildikten Sonra Yayınlanır.