İş Bankası engelli personel alımı koşulları neler?

Bankalar çalıştırdıkları personel oranın engelli personel almak zorundadırlar. Bu zorunluluk kamu bankalarında geçerlidir. İş bankası bunun için kişilerde hangi şartları aramaktadır?

İş Bankası engelli personel alımı koşulları neler?

Bu makalemizde sizler için İş Bankası engelli personel alımı konusunda bilgilendirme yapacağız.

Engelli vatandaşlarımızın iş bulması, engelli olmayan bonus veren siteler vatandaşlara göre oldukça zor. Ülkemiz ne yazık ki engelli hakları konusunda önemli bir yol kat edemedi. Geçtiğimiz yıllarda çıkartılan yasalarla biraz olsun rahatlayan engelli vatandaşlarımız, hala haklarının tam olarak verilmesini bekliyor.

Belirli sayıda personel çalıştıran kurumların engelli personel çalıştırması gerekse de bu sayı çok az. Genelde bir engelli vatandaş çalıştırılması, kanun nezdinde uygun olmaktadır. Engelli vatandaşların istihdamı için EKPSS gerçekleştirilse de, açık giderilemiyor. Yine de İş Bankası engelli personel alımı ya da diğer bankaların engelli vatandaşlarımızı istihdam etme uğraşı ön plana çıkıyor.

İş Bankası engelli personel alımı genel olarak sağlık raporuna ve bankanın kendi yaptığı sınavlara (her zaman yapılmasa da) dayanıyor. Bir devlet kurumu olmadığı için EKPSS zorunluluğu bulunmayan bu alımlar, yılın belli vakitlerinde yapılmıyor, bankanın açıkladığı tarihlerde gerçekleştiriliyor.

Yukarıda EKPSS zorunluluğu bulunmuyor desek bile, zaman zaman EKPSS şartı da görülebiliyor. İş Bankası engelli personel alımı genel olarak aşağıdaki şartlara uyulması koşuluyla gerçekleştirilmektedir;

İşitme engeli bulunmaması,

  • Görme engeli bulunmaması,
  • İleri derecede fiziksel engeli bulunmaması,
  • Lise, MYO ya da Üniversite dengi eğitim almış olması, gibi.

Elbette açılan ilanlara başvurabilmek için belirtilen şehirde yaşamanız gerekiyor. Bu ilanlar genel olarak az sayıda insan için açılsa da başvuru epey fazla olduğu için, engelli bireylerin işe giriş ihtimali de bir o kadar azalıyor.

İş Bankası engelli personel alımı konusunda engelli bireylerimiz epey fikir paylaşımında bulunmaktadır. İş Bankası engelli personel ücretleri, işe giren bireylerin dile getirdiğine göre “oldukça düşük” olmaktayken, yan haklar (ikramiye, sigorta vs.) bu düşük ücreti tamamlamaya yetiyor. Yine de birçok engelli vatandaş bu durumdan şikayetçi.

İş Bankası engelli personel alımı ile ilgili bilgi aktarmış olduk ve aynı zamanda maaş konusunda da öğrendiklerimizi siz değerli okurlarımızla paylaştık. Eğer İş Bankası gibi büyük bir kurumda iş sahibi olmak istiyorsanız, internet sitelerini sık sık ziyaret etmenizi ve alım ilanlarına başvuruları kaçırmamanızı öneririz.

 
bankaya engelli personel alım ilanları iş bankası engelli personel alımı banka engelli personel çalıştırma şartları engelli personel alan bankalar
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir. Telefon numarası olan yorumlar numaralar silindikten sonra onaylanır.
Kalan karakter sayısı : 500
Dikkat! Yapılan Her Yorum Kontrol Edildikten Sonra Yayınlanır.