Bankada memur olma şartları neler?

Bankacılık sektöründe iş arayanlar için bankada memur olmak için gerekli olan şartları ve bir önceki sene banka memur alımı yapılırken aranan şartları araştırdık.

Bankada memur olma şartları neler?

Birçok insanın istediği bir iş; bankada memur olmak. Peki bankada memur olmak için ne yapmak gerekir? Hangi sınavları kazanmak ya da nereye başvuru yapmak lazım? Gelin bu konuları makalemizde yanıtlayalım.

Öncelikle bir bankada memur olabilmek için en az lise mezunu olmanız gerektiğini belirtmemiz gerekiyor. Eğer gişe memuru ya da daha üst pozisyonları hedefliyorsanız, en az meslek yüksekokulu ya da üniversite mezunu olmanız şart. Aynı zamanda erkek adaylar için, askerlik hizmetinin tamamlanmış olması da, çoğu zaman şart olarak koşulmaktadır.

handikap giriş

Adaylar, işe alım sürecinde mülakata alınabilmektedir.

Birçok insan banka memuru olabilmek için KPSS’ye girmenin yeterli olduğunu ya da yalnızca KPSS ile memur alımı yapıldığını düşünüyor. Oysa bankalar kendileri sınav yaparak memur alımı yapabilmektedir. Aynı zamanda bazı ilanlarda memur alımı için KPSS’de belirli bir puanı geçmiş olma şartı da aranabilmektedir.

Yukarıdaki paragrafta belirtmiş olduğumuz durumu açıklayalım. Diyelim ki KPSS’ye girdiniz ve 80 puan aldınız. Tercihlerde de herhangi bir yere yerleşemediniz. Birkaç ay sonra Ziraat Bankası memur alımı için ilan açtı ve KPSS puanı da dahil diğer şartlarınız uyuyor. O halde başvuru yaparak başvuru yapabilirsiniz.

İkinci bir örnek ise şöyle; KPSS’ye girmediniz ama bankada memur olmak istiyorum, diyorsunuz. Yine Ziraat Bankasının açtığı bir ilan var ama bu sefer KPSS’ye girmiş ve belirli bir puan almış olma şartı bulunmuyor. Bu noktada iş başvurunuzu yapabilir, varsa kurumun yaptığı sınava girebilir ve sınav sonucu mülakatına katılabilirsiniz.

Banka Memuru Aranan Şartlar Örneği

2017 yılında Ziraat Bankasının açtığı bir ilanda aranan şartları olduğu gibi aşağıda iletiyoruz. Böylece iş başvurusu yapmadan önce nasıl şartlar arandığı hakkında bilginiz olabileceğini düşündük.

225 memur alımı için pozisyonlar şu şekilde;

  • Uzman Yardımcısı,
  • İş Analisti,
  • Servis Görevlisi,
  • Sistem Mühendisi,
  • Avukat.

İşe alım şartları da şu şekilde;

  • T. C. Vatandaşı olmak.
  • 01.01.1987 ve sonrası doğumlu olmak.
  • Lisans mezunu olmak.
  • Erkek adaylar için askerliğini tamamlamış ya da askerlikten muaf olmak.
  • Görevini yapmaya engel sağlık problemi olmamak.

Bankada memur olmak istiyorum, diyen ama nasıl başvuru yapacağını bilmeyen vatandaşlarımız için, kurumların internet sitelerini takip etmelerini ya da sürekli güncellenen web sitemize abone olmalarını öneririz. 

 
banka memuru olma şartları ziraat bankası memur olma şartları banka personeli alım ilanları
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir. Telefon numarası olan yorumlar numaralar silindikten sonra onaylanır.
Kalan karakter sayısı : 500
Dikkat! Yapılan Her Yorum Kontrol Edildikten Sonra Yayınlanır.
olcayto babadağ     2018-10-06 lise mezunu olabiliyor diyorsunuz ama şartlarda lisans mezunu olmak gerekiyo diyosunuz bu noktayı ben anlamadım