Sivil Havacılık Kurumu 7 Bin Maaş ile personel alımı gerçekleştiriyor

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü en az 7 bin tl maaş ile 2016 veya 2017 KPSS sınav puanı ile personel alımı yapmaktadır. Başvurular 25 Ağustos 2017 tarihinde sona erecektir.

Sivil Havacılık Kurumu 7 Bin Maaş ile personel alımı gerçekleştiriyor

Ülkemizde en çok maaş alan meslekler içerisinde çoğunlukla hava yolu personelleri gelmektedir. Bunun sebebi olarak da hata payının en az olduğu bundan dolayı nitelikli personel alımı yapılarak hata payını en aza indirmek olarak gösteriliyor. Havayolu şirketlerinde çalışanlar bundan dolayı yüksek maaş almaktadırlar. Bu kurumlar özel ya da devlet kurumu olabilir. Devlet kurumlarından olan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü idari hizmet sözleşmeli personel alımı duyurusu yayınladı.

Başvuru genel şartlarında birçok kamu kurumunun personel alımlarında kullandığı genel şartlar bulunmaktadır. Özellikle 15 Temmuz’dan sonra personel alımları genel şartlarına güvenlik soruşturması şartı ve kamu haklarından mahrum olmama maddeleri eklenmiştir. Bu maddelerin dışında erkekler için askerlik ile ilişkisi bulunmama şartı bulunmaktadır.

Sivil Havacılık Kurumu iş başvurusu elektronik ortamda 25 Ağustos 2017 Cuma günü saat 16’da sona erecektir. Sisteme başvuru yapıp evraklarını sisteme yükleyen adayların güvenlik soruşturmaları olumlu çıkmaları halinde gerekli olan evrakların asıllarını hazırlamaları gerekmektedir. Gerekli duyurusular sivil havacılık genel müdürlüğü internet sitesi üzerinden yapılacaktır.

Başvuruları kabul edilen adaylara sözlü sınav uygulaması yapılacaktır. Adaylara alan bilgisi, kavrayış, muhakeme gücü ve mezun olduğu pozisyona  uygun bilgi ve beceriye sahip olup olmadıkları belirli kriterlere göre puanlanacaktır. Mülakatlar ile ilgili bilgiler aday başvuruları sonrası internet sitesinde yayınlanacaktır.

Sivil Havacılık Personel Alımı Kadro Dağılımı

Genel müdürlükçe yapılacak olan personel alımı kurumun merkezi olan Ankara ve yurt içi temsilciliklerin bulunduğu İstanbul, Antalya ve Nevşehir illerinde çalışacaklardır. Bu kapsamda kurum;

  • Uçak / Uzay Mühendisi (2)
  • Makine Mühendisi (1)
  • Elektrik Elektronik Mühendisi (2)
  • İnşaat Mühendisi (2)
  • Bilgisayar Mühendisi (1)
  • Endüstri Mühendisi (3) personel alacaktır. Toplam alınacak personel sayısı 11 olarak belirlenmiştir.

Başvuru özel şartlarında 2016, 2017 KPSS sınavı P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, yukarıya yazdığımız boş pozisyonlara uygun bölümlerden mezun olmak, İngilizce yabancı dil sınavından en az C düzeyinde puan almış olmaktır. Sözlü sınava yukarıdaki kadroların 5 katı kadar aday KPSS puan üstünlüğüne göre çağrılacaktır.

Sivil Havacılık personel maaşı ne kadar?

Genel müdürlük tarafından personel maaşı ücretleri de açıklanmıştır. Buna göre personele ödenen brüt şu şekildedir.

  • 0-2 yıl mesleki deneyime sahip personel maaşı: 6884,23TL
  • 2-5 yıl iş tecrübesi olan personel maaşı: 7486,96TL.
  • 5 yıl ve üzeri iş deneyimi sahibi personel maaşı: 8089,70TL ücret almaktadırlar.
 
2017 kpss personel alımı sivil havacılık personel alımı yüksek maaşlı personel alımı
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir. Telefon numarası olan yorumlar numaralar silindikten sonra onaylanır.
Kalan karakter sayısı : 500
Dikkat! Yapılan Her Yorum Kontrol Edildikten Sonra Yayınlanır.
Kadir varisli     2021-03-17 Başvuru