Zabıt Katibi Olmak İçin Başvuru Şartları Neler?

Zabıt Katibi Olmak İçin Başvuru Şartları Neler?

Yargıtay her yıl farklı tarihlerde yüzlerce zabıt katibi alıyor, Peki zabıt katibi olmak için hangi şartları taşımak gerekiyor, Kimler zabıt katibi olabilir işte detaylar.

Haber

Zabıt Katibi Başvuru Şartları Neler?

Yargıtay personel ihtiyaçlarını gidermek için her yıl farklı tarih aralıklarında zabıt katibi almak için ilanlar veriyor. Her yıl bu ilanlar binlerce kişi tarafından takip edilip adaylar sınav için yılboyu hazırlanıyor. Bir çok kişinin merak ettiği konulardan biri zabıt katibi alımlarında başvuru şartları nelerdir?  Yargıtay bünyesinde zabıt katibi olmak için adayların hangi özellikleri yerine getirmesi gerekiyor işte madde madde tüm şartlar...

ZABIT KATİBİ OLMA BAŞVURU ŞARTLARI

1. Erkek adaylar için askerliğini yapmış, muaf veya başvuru tarihinden itibaren 2 yıl tecil ettirmiş olan adaylar,

2. 2018-KPSS (B) grubu sınavına girmiş olmak ve KPSS'den en az 70 puan almış olmak. Lisans mezunları için KPSSP3, önlisans mezunları için KPSSP93, ortaöğretim mezunları için KPSSP94 puan türünden 70 ve daha yukarı puan alan adaylar.

3. Yukarıda sayılanlar dışında, en az lise veya dengi okul mezunu olup, başvuru tarihinde Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo veya bilgisayar sertifikasına sahip olan adaylar. (En az 120 saat)

4. İlk defa Devlet memurluğuna atanacaklar için, başvurunun son günü olan 01/01/2019 tarihi itibariyle 35 yaşını bitirmemiş olan adaylar.

5. Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olan adaylar.

6. Fakülte veya yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet meslek yüksekokulları, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet meslek lisesi veya diğer lise veya dengi okulların ticaret veya bilgisayar bölümlerinden mezun olmak (Bu maddede sayılan öğretim kurumlarından mezun olanlar ile örgün eğitim yoluyla en az 80 saat bilgisayar dersi veya 150 saat daktilografi dersini başarıyla tamamladığını belgeleyenlerden, daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.)

7. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak.

8. Meslek liselerinde okutulan daktilografi ders kitabından veya daha önce yayınlanmış her hangi bir eserde yer alan yazı parçasından seçilip yazılı olarak verilen bir metinden bilgisayar ile vuruş hesabı yapılmadan üç (3) dakikada yalnışsız en az doksan (90) kelime yazmak. (Vuruş hesabı yapılmadan üç (3) dakikada yanlışsız olarak en az doksan (90) kelime yazamayan adaylar mülakat sınavına alınmayacaklardır.)

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir. Telefon numarası olan yorumlar numaralar silindikten sonra onaylanır.
Dikkat! Yapılan Her Yorum Kontrol Edildikten Sonra Yayınlanır.
DİĞER HABERLER