Wordpress sadece başlık görünme ve inceleme için gönder hatası çözümü

Wordpress sadece başlık görünme ve inceleme için gönder hatası çözümü

Wordpress sitenizi taşınıdız veya yeni kurulum yaptınız fakat yeni çerik girmek sitediğinizde karşınıza sadece başlık kısmı çıktı ise bu hatanın çözümünü sizler için yazdık.

Haber

Sizlere wordpress ile ilgili başıma gelen sorunu ve buna nasıl çözüm bulduğum hakkında bilgi vereceğim. Öncelikle wordpress olan sitemi başka bir hostinge taşıdım. Bu taşıma işlemini yapmadan önce sitede sorunları giderdim ve en sorunsuz olduğu anda da site yedeğini taşıma yapmak üzere üzere sunucudan indirdim. Yeni hostinge kurulumu gerçekleştirdim. Yedeklerimi sorunsuz şekilde kurdum. siteyi kontrol ettim ve site sorunsuz çalışıyor. Tabi siteyi sorunsuz görünce bir işlemde bulunmadım ta ki yeni içerik girmek isteyinceye kadar. Tüm olaylar bundan sonra başladı. Şimdi sizlere karşılaştığım hatalrı ve yaptıklarımı yazmaya başlıyorum. Bunlardan birisi sizin başınıza gelmişse ve yazıklarım ile çözülmemişse en son yazacağım durumu uygulayabilirsiniz.

WORDPRESS YENİ YAZI EKLE TIKLAYINCA SADECE BAŞLIK GÖRÜNÜYOR

ikimisli

Site taşıma işlemini tamamladım yeni yazı ekle tıkalyıp yeni hostingimde içerik ekleyecektim ki wordpress te sadece başlık kısmı var. İçerik ekleme kısmı görünmüyor. Bunun yanında yayınla butonu yerine de "inceleme için gönder" yazısı çıkıyor. Aşağıya bu durumun görelini atıyorum.

pasgol giriş

Bu durum üzerine yabancı ve Türk sitelerde hatanın çözümü için sonuç aradım. Hatta ilk olarak hosting firmam ile iletişime geçtim çünkü biliyorum ki siteyi yeni hostinge yüklemeden önce sorunsuz son çalışan yedeği almıştım ve yedeği geri yükelem de herhangi bir sorun yaşamadım. Hosting firmam son yedeği tekrar yükledi siteniz sorunsuz çalışıyor dedi fakat içerik ekleme sorunum çözülmedi.

ikimisli güncel giriş

WORDPRESS İNCELEME İÇİN GÖNDER HATASI

Peki dedim ben bu işi çözeceğim. İnceleme için gönder deyince acaba içeriğimi kim inceleycek diye denemek istedim ve klavye tuşlarına denk gele basıp incemele için gönder butonuna bastım. Karşıma "Üzgünüm, bu yazıyı düzenleme yetkiniz yok." hatası beyaz ekran ile karşıma çıktı. Aşağıda bunun da görselini ekledim.

ikimisli giriş

Türk sitelerde PHPMYADMIN üzerinden hatalar olduğu belirtildi. FTP üzerinden PLUGINS klasörünün adının değiştimem istendi. Denedim olmadı. PhpMyAdmin wp_users içerisindeki kullanıcının yönetici olarak işaretlenmemiş olabileceği belirtildi. Kontrol ettim onda da sorun yok. Son olarak ise AUTO_INCREMENT hatası olabileceği belirtiyordu.

Peki neydi bu AUTO_INCREMENT?

AUTO_INCREMENT, phpmyadmin içerisinde bulunan wp_posts dizininde yer alan ve içeriklerimize otomatik olarak ID adresi atayan bir kod. Bu kod aktif değilse sistem yeni içeriklerimize ID atayamıyor ve karşımıza bu hata çıkıyor.

AUTO_INCREMENT nasıl kontrol edilir?

Bu dizinde hata olup olmadığını kontrol etmek için sitenizin phpmyadmin yani mysql sayfanına girmelisiniz. Daha sonra SOL MENÜden "wp_posts" ardından da ÜST MENÜden de "işlemler" menüsüne tıklayarak aşağıya görselini atacağım AUTO_INCREMENT bölümünü göreceksiniz. Eğer görseldeki gibi bölümü göremezseniz sizde de aynı hata mevcuttur. O zaman bu hatayı düzeltmek için uğraşacağız.

AUTO_INCREMENT var ama boş hatası çözümü

Veritabanınızda ‘wp_posts’ tablosunda AUTO_INCREMENT değeri var ve bu değer boş veya çok büyük bir değer varsa ‘wp_posts’ tablonuzdaki en büyük ID değerini bulup bunun hemen bir fazlasını AUTO_INCREMENT değerine yazıp kaydetmeniz gerekmektedir.

AUTO_INCREMENT yok Nasıl AUTO_INCREMENT oluşturabilirim çözümü

Bunun için wordpress sistemini yeni mi kurdunuz yoksa site taşıması mı gerçekleştirdiniz. Bu iki konu çok önemlidir. Eğer wordpress kurdunuz ve veritabanınızda wp_posts dizinini kontrol ettiğinizde ID bölümü yok ise veritabanında SQL yazan kısma girip aşağıdaki kodu ekliyoruz.

ALTER TABLE wp_posts ADD ID INT PRIMARY KEY AUTO_INCREMENT;

eğer bu kodu eklediniz ve GİT tıkladığınızda multiple primary key defined hatası almışsanız bu demek oluyor ki sizin bir ID diye dizininiz var bundan dolayı ikinci bir id dizini oluşturamıyorum demek oluyor. 

ALTER TABLE wp_posts ADD ID INT PRIMARY KEY AUTO_INCREMENT; komutunda MULTPLE PRIMARY KEY DEFINED HATASI ÇÖZÜMÜ

Eğer yukarıdaki hatayı almışsanız veya sitenizde yüzlerce içerik var ve siz bu içerikleri kaybetmeden bu hatadan kurtulmak istiyorsanız ID dizinini silmeden sadece değiştirerek sitenize AUTO_INCREMENT komutunu ekleyip Wordpress'te yazımızın en başında belirttiğimiz "inceleme için gönder hatası çözümü" ne ulaşmış olacaksınız. 

  • Veritabanına gir. (phpmyadmin)
  • Veritabanını seç ve içindeki wp_posts tıkla
  • Üst menüden SQL menüsüne tıkla.
  • Ortadaki kod satırını temizle ve aşağıdaki kodu yaz veya kopyalayıp yapıştır.
  • ALTER TABLE wp_posts MODIFY ID INT AUTO_INCREMENT;
  • Eğer kod sorunsuz çalışmışsa sorunuz düzelmiştir.

Umarım sizlerin de sorunları çözülmüştir. Teşekkür ederim. 

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir. Telefon numarası olan yorumlar numaralar silindikten sonra onaylanır.
Dikkat! Yapılan Her Yorum Kontrol Edildikten Sonra Yayınlanır.
DİĞER HABERLER